Пиронкова натупа тийнейджърка на старта в Щутгарт

Пиронкова натупа тийнейджърка на старта в Щутгарт

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира с победа участието си на силния турнир в Щутгарт с награден фонд 710 хил. долара. Българката се наложи със 7:6 (1), 6:1 над 17-годишната германка Таисиа Мордерер в първи мач от квалификациите.

Представителката на домакините участва в надпреварата с уайлдкард, но оказа сериозна съпротива на нашето момиче в първия сет, когато двете си размениха по два пробива и стигнаха до тайбрек, където обаче Цвети бе безпощадна и даде само 1 точка на германката, за да го затвори в своя полза - 7:6.

Вторият сет тръгна доста по-добре за българката, която безпроблемно печелеше своите подавания, а с един пробив поведе с 3:0. След това двете размениха по няколко гейма при свое подаване, за да се стигне до нов пробив на Пиронкова за 5:1, а след това българката довърши съперничката при свой сервис за крайното 6:1.

Така Цвети се класира за втория кръг на квалификациите, където ще срещне Гоя Барбиери, която победи Лаура Зигемунд с 6:0, 6:1. Освен това българката прибави и 13 точки в актива си за световната ранглиста.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти