Излезе на светло огромен проблем: Арест на бивш футболист от "А" група разтърси БГ-футбол

Излезе на светло огромен проблем: Арест на бивш футболист от "А" група разтърси БГ-футбол

Съвместната оперативна работа на Министерство на Вътрешните работи и Българския футболен съюз доведе до арест за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г. На 31.07.2014 г. от служители на ГД "Криминална полиция" бе задържан 20-годишен бивш футболист от отбори в "А" ФГ.

Две седмици по-рано сигнал за опит за манипулиране на резултати от мачове на юношеския национален отбор до 19 г. бе подаден от Българския футболен съюз в лицето на неговия експерт по почтеността Марио Костурков до Главна дирекция "Криминална полиция".

В резултат на проведените оперативни следствени действия са разпитани множество лица, сред които и актуални национали от юношеския национален отбор до 19 г., участвал на финалите на европейското първенство за юноши в Унгария. Тези футболисти са в същото време играчи на елитни клубове от "А" група, което наложи информираност и съдействие от техните клубове.

Българският футболен съюз би искал да изкаже своята благодарност на въпросните клубове за запазената конфиденциалност и оказаното пълно съдействие в хода на разследването. Със съжаление трябва да отбележим, че светкавичните действия, които трябваше да се предприемат в резултат на постъпилия сигнал, вероятно са повлияли до някаква степен в чисто психологически план на състоянието на националния отбор по време на Евро 2014.

Българският футболен съюз обаче е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да изкорени напълно манипулирането на мачове у нас. Действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство по чл.307В от НК, което се наблюдава от Районна прокуратура Ботевград.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти