Кобрата: С Кличко едва ли някога ще станем приятели

Кобрата: С Кличко едва ли някога ще станем приятели

Претендентът за световната титла по бокс в тежка категория на IBF Кубрат Пулев по никакъв начин не се обезкуражава от факта, че мнозина го смятат за аутсайдер в предстоящата битка с Владимир Кличко. Напротив, той дори смята, че подценяването му работи в негова полза.

"Не считам себе си за аутсайдер. Радвам се, че ме подценяват, защото това ми дава голямо предимство и допълнително ме мотивира", заяви българинът, цитиран от украинския сайт boxingnews.com.ua.

На въпрос защо е толкова фокусиран върху темата за допингконтрола, Кобрата отговори: "Тъй като това е важно. Вярвам, че правилата в спорта трябва да са еднакви за всички. Не е честно, претендентът да е на разположение за тестове навсякъде и по всяко време, а шампионът да бъде проверен единствено след боя. Дори децата знаят, че до самия двубой може да се изчистиш (от забранените препарати). Ако аз бях шампион, щях да се съглася на всякакви допингтестове, само и само да докажа на хората, че нямам какво да крия. В противен случай се поражда съмнение. Кличко оправдава своето поведение с това, че постоянният контрол не влиза в договора му, но в този случай той може да се тества доброволно. Аз не говоря за факта, че брат му Виталий бе хванат с допинг преди олимпийските игри и бе спрян от участие. Всичко е много просто - или той се съгласява да се подложи на същите допингтестове, както и аз, или не се съгласява да направи това. Във втория случай това доказва, че той вероятно приема някакви забранени стимуланти, които му позволяват толкова дълго да се задържи на върха."

Пулев сподели още, че за него габаритите на Владимир Кличко не са проблем. "Повече ми харесва да се бия с едри боксьори - те са ми по-удобни като съперници. Надявам се, че в този бой също ще се чувствам комфортно. За мен този мач е битка за световната титла - това е моята мечта", заяви той.



А какво мисли Кобрата за личните качества на украинеца? "Мен не ме интересуват неговите човешки качества. Той едва ли някога ще стане мой приятел. За мен той е просто противник. Аз не чувствам и никога не съм чувствал омраза към моите опоненти", категоричен бе Кобрата.

Българинът обеща, че феновете ще видят в Хамбург един различен Пулев, какъвто не са виждали досега: "Чувствам се отлично. Тренировъчният ми процес върви по план и на 6 септември ще бъда в суперформа. Ще бъда една истинска бойна машина!"

Кобрата даде и своята прогноза за мача: "Боксът е спорт, в който е невъзможно да се предскаже нещо с точност до 100%. Шансовете са 50:50. Но мисля, че боят ще бъде интересен и аз ще го спечели", уверен е официалният претендент за световната титла на IBF.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти