България унижи Дания, "лъвовете" бият с 42 точки

България унижи Дания, "лъвовете" бият с 42 точки

Мъжкият национален отбор на България записа първа победа в подготовката си за втория квалификационен турнир за ЕвроБаскет 2015. В "Арена Самоков" момчетата на Георги Младенов не пощадиха състава на Дания и надиграха съперника по категоричен начин - 95:53.

Срещата даде началото на тристранен приятелски турнир, в който участие ще вземе и тима на Румъния. "Лъвовете" ще премерят сили със северната ни съседка в неделя от 20.30 часа.

Българите обезсърчиха тотално съперника си още през първата четвърт на двубоя, в която ограничиха датчаните до едва 6 точки. От своя страна националите показаха добра игра в нападение и се оттеглиха с аванс от 23:6 след 10 изиграни минути.

Втората част започна с 13 безответни точки за България, след които разликата нарасна до 36:6, а гостите така и не показаха нещо съществено на паркета в Самоков, за да се стигне до 52:23 на почивката.

Георги Младенов завъртя състава и даде игрово време на абсолютно всички играчи в оставащите 20 минути. През третата четвърт в "Арена Самоков" България отново бе по-добрият отбор и добави още 10 точки към преднината си, за да се стигне до 75:36 преди последната част.

В заключителните 10 минути нашите не успяха да стигнат до кота "100", но в крайна сметка победиха с 42 точки разлика - 95:53.

Александър Янев бе най-резултатен със своите 17 точки, към които добави 9 борби. Станимир Маринов вкара 13 точки, докато трима баскетболисти останаха с по 10 - Павлин Иванов, Чавдар Костов и Станислав Ваклинов.

Андреас Хаас реализира 14 за Дания, а Томас Зохоре остана с 11. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти