Словения победи Южна Корея след силна трета четвърт (видео)

Словения победи Южна Корея след силна трета четвърт (видео)

Отборът на Словения записа трета поредна победа в група D и все още не познава вкуса на поражението на Световното първенство, което се провежда в Испания, след като се наложи над състава на Южна Корея с 89:72.

Горан Драгич вкара 22 точки за победителите, Домен Лорбек и Зоран Драгич вкараха съответно по 14 и 13 точки, а Яка Блажич добави 11 точки.

Ли Чон Хюн отбеляза 12 точки, като бе единственият баскетболист в селекцията на корейците, който завърши с двуцифрен точков актив, а Ох Се Кхън, Чхо Сун Мин и Мун Тхе Чон завършиха с по 8 точки.

Първата четвърт на двубоя премина при постоянна размяна на надмощието, като нито един от двата отбора не успяваше да наложи волята си за постоянно. Първи шанс имаха корейците, които поведоха със 7:2, но след това баскетболистите на Словения се съвзеха и намалиха изоставането си на само две точки – 19:21.

През втората четвърт ситуацията на терена не се промени особено, като единствената разлика бе, че този път словенците използваха по-добре шансовете си, което им даде възможност да стигнат до обрат и да поведат с 40:39 след хубав пробив в самия край на полувремето на Зоран Драгич.

Словения взе своето още в самото начало на третия период, когато след силна серия на братята Драгич и на Омич, символичните гости вече имаха комфортна преднина от 70:56. Това сякаш прекъши баскетболистите на Южна Корея, които буквално спряха да играят и до края не се случи нищо интересно, като последния съдийски сигнал прозвуча при 89:72 в полза на словенците.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти