Въпреки проблемите Гришо се справи със Зверев на старта в Базел (видео)

Въпреки проблемите Гришо се справи със Зверев на старта в Базел (видео)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Базел след труден успех с 2:1 сета - 2:6, 6:4, 6:2 над играещия с "уайлд кард" германски талант Александър Зверев. Българинът трябваше да се справя с проблеми в глезена на десния крак и изключително амбициран опонент, който спечели във вихрено темпо първия сет, но все пак показа борбеност и обърна мача в своя полза след 1 час и 44 минути игра. По този начин Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста и 18515 евро.

Григор започна изключително разконцентрирано мача и допусна пробив още в първия гейм. Срещу себе си българският талант имаше един изключително мотивиран опонент, който се хвърли с всички сили и бързо затвърди своя пробив. В същото време немотивираната игра на Димитров продължи и той забиваше всяка втора топка в мрежата, а също така и не се виждаха типичните за него себераздаване и гонене на всяка топка, което позволи на Зверев да направи редица уинъри. При 2:4 германецът осъществи още един пробив, което му позволи да поведе с 5:2 в своя полза, а след това и бързо да затвори сета при 2:6 след само 29 минути на корта.

На няколко пъти камерите показаха Гришо да се държи за глезена на десния крак, където очевидно изпитва болки и това затруднява движението му по корта.

Въпреки това той се мобилизира за началото на втория сет и с ранен пробив в своя полза успя да поведе с 3:0 гейма. В средата на втората част обаче отново последва спад в играта на българина и това позволи на Зверев да възстанови равенството до 3:3, а при този резултат да получи и два брейк бола в своя полза. Все пак Григор успя да удържи подаването си, а при 5:4 в своя полза отново да пробие и така да изравни сетовете при 6:4 за себе си.

В третата част Димитров съвсем намери своята игра и с много прецизни отигравания караше съперника си да влиза в продължителни разигравания, които в по-голямата си част бяха печелени от българина. Така Гришо проби подаването на опонента си и поведе с 4:2 гейма, а след затвърждаването на пробива си, при 5:2 той постигна нов успех при сервис на Зверев и затвори мача. Особено показателно за целия трети сет бе последното разиграване в мача, в което двамата тенисисти направиха над 40 удара по топката, но нервите на Димитров се оказаха по-здрави и той принуди съперника си да сгрегши, за да спечели мача.

За място в четвъртфиналите и евентуален нов сблъсък с Роджър Федерер, българинът ще трябва да се справи и с Вашек Поспишил. Двубоят между двамата е четвърти в програмата на централния корт и ще започне в четвъртък не преди 21:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти