Байерн срещу Борусия (Д) в супердербито на Германия

Байерн срещу Борусия (Д) в супердербито на Германия

Днес отборите на Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) ще се изправят един срещу друг в супердербито на Германия. Срещата на "Алианц Арена" за пореден път приковава вниманието на почитателите на футбола от цял свят. Мачът ще започне точно в 19:30 часа българско време, а главен съдия на този сблъсък е Мануел Грефе.

Двата тима са в диаметрално противоположни позиции преди двубоя. Байерн крачи уверено към поредната си титла и води убедително в класирането. Отборът на Джосеп Гуардиола все още няма поражение на сметката си от началото на кампанията и се надява днес да продължи добрата си серия.

В същото време Борусия е в изключително тежък период. Отборът записа четири поредни загуби в последните си четири мача в първенството. Колкото и да е странно, но на този етап дортмундци изглежда, че по-скоро трябва да се борят за оцеляването си в елита, докато титлата е абсолютен мираж.

Въпреки това предстоящият сблъсък с Байерн няма как да се счита за предварително ясен. Двата отбора имат отколешна вражда и в срещите помежду им моментната форма не винаги е от толкова голямо значение. Евентуален успех днес ще бъде изключително важен за гостите, които ще си върнат самочувствието и ще спрат пропадането си. Победа за Байерн пък ще бъде поредната голяма крачка към титлата.

Последният двубой между двата тима бе в началото на сезона за Суперкупата на Германия. Тогава Борусия записа сериозен успех с 2:0 и грабна трофея. В общата статистика обаче Байерн има предимство от 44 победи, 28 равенства и само 26 загуби. Ще видим накъде ще се наклонят везните тази вечер.


Германия, 10 кръг:

БАЙЕРН (М) - БОРУСИЯ (Д)

Вероятни състави:

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Данте, Бенатия, Алаба, Алонсо, Лаам, Гьотце, Мюлер, Робен, Левандовски

БОРУСИЯ: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Хумелс, Дурм, Бендер, Мхитарян, Кагава, Ройс, Обамеянг, Имобиле

Съдия: Мануел Грефе
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Начало: 19:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА


ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти