Рони О'Съливан пропуска UK Championship?

Рони О'Съливан пропуска UK Championship?

Рони О'Съливан може да бъде принуден да откаже участие от започналия днес Шампионат на Обединеното кралство по снукър. Причината е, че 38-годишният англичанин е изкълчил глезена си. Евентуалното отсъствие на петкратния световен шампион, който има трофеи от UK Championship през 1993 г., 1997 г., 2001 г. и 2007 г., ще бъде голям удар както за организаторите и спонсорите на надпреварата, така и за феновете.

Според специалистите и букмейкърите О'Съливн е големият фаворите за спечелването на втората по значимост купа в професионалния снукър. Самият той обаче призна, че може да му се наложи да играе на един крак в двубоя си от първия кръг срещу Даниел Уелс в четвъртък.



"Може да ми се наложи да откажа участие от UK Championship. Може да играя на един крак в четвъртък. Изкълчих глезена си. Съсипан съм", каза Ракетата, като публикува и снимка на подутия си крак.

Както е известно, бившият номер 1 в света е запален по бягането и заради тази си страст през годините доста често е страдал от различни травми.

Преди няколко дни пък О'Съливан заяви, че му се иска най-сетне да завоюва пети трофей от UK Championship, за да може да изравни титлите с тези от "Мастърс"-а и световното първенство.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти