Порто ликува на -6 градуса, БАТЕ изравни негативен рекорд (видео)

Порто ликува на -6 градуса, БАТЕ изравни негативен рекорд (видео)

Отборът на Порто надви с 3:0 БАТЕ (Борисов) в мач от група "Н", игран при температура от -6 градуса по Целзий в Беларус. Ектор Ерера (56), Джаксън Мартинес (65) и Кристиан Тейо (89) отбелязаха за португалския тим, който си беше подсигурил място на 1/8-финалите още в миналия кръг.

Гостите от Пиренеите установиха контрол върху топката с началото на двубоя. "Драконите" създаваха продължителни нападения, но вратарят Черник не се чувстваше застрашен. Стражът на португалците Фабиано също няма работа на другата врата. В 35-ата минута Джаксън Мартинес шутира извън целта. В 40-ата Фабиано беше на точното място след изстрел на Карнитски.

След почивката Порто успя да наложи волята си. В 56-ата минута Ектор Ерера изненада вратаря с удар от 23 метра. Стражът беше почти залепен до страничната греда, а топката влетя под напречната греда в средата на вратата. В 65-ата гостите от "До Драгао" узакониха успеха си с втори гол. Ерера владееше на дузпата с гръб към вратата и намери Джаксън Мартинес, който с нисък изстрел от 19 метра не остави шансове на Черник. Това беше пето попадение за колумбиеца в петата му среща в Шампионската лига. В 89-ата Ерера затвърди добрата си игра с втора чудесна асистенция за 3:0. Точен беше Кристиан Тейо.

Любопитното е, че с този трети гол беларуският тим изравни рекорда за най-много допуснати голове в груповата фаза на Шампионската лига - 22. Порто е с много добри шансове за първото място в групата. БАТЕ ще се бори с Атлетик Билбао за Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти