Миг невнимание лиши Майнц от заслужена точка срещу Байерн (видео+галерия)

Миг невнимание лиши Майнц от заслужена точка срещу Байерн (видео+галерия)

Майнц 05 беше на секунди от престижно равенство срещу шампиона Байерн (Мюнхен), но груба грешка в защитата в последната минута провали усилията на тима и гостите изтръгнаха победата с 2:1. Решителното попадение отбеляза Ариен Робен. Преди почивката Елкин Сото откри за домакините, но скоро след това Бастиан Швайнщайгер възстанови равенството с красив гол от фаул.

Байерн не игра на познатото си ниво, а тимът на Каспер Юлмен в дълги периоди успяваше да противодейства по най-добрия начин на звездния състав на гостите. В крайна сметка баварците, които са в убийствена форма, завършиха годината с победа и водят с 14 точки пред втория в таблицата Волфсбург. Тимът на Майнц е в средата на класирането, но няма успех от средата на октомври.

Томас Мюлер започна на върха на атаката на Байерн, а зад него действаха Ариен Робен, Марио Гьотце и Франк Рибери. С по-дефанзивни функции бяха натоварени Бастиан Швайнщайгер и Пиер-Емил Хьойберг.Майнц - Байерн 1:2 

Наставникът на домакините Каспер Юлмен заложи на идентична тактическа постройка, като в предни позиции се разчиташе на Шинджи Оказаки, от втора позиция му помагаше Юнус Мали, а по двата фланга атакуваха Коо Жа-Чеол и Пабло де Бласис.

Футболистите на Майнц стартираха със самочувствие и с много самоотвержена игра пресякоха опита на Байерн да вземе иннициативата и да си осигури ранен аванс. В 4-ата минута топката се озова във вратата на Мануел Нойер, но голът правилно беше отменен заради засада. Последваха малко по-спокойни минути, преди Ариен Робен да изскочи от дълбочина и да насочи топката в мрежата на домакините, но и това попадение не беше зачетено, отново след вдигнат флаг за засада.Майнц - Байерн 1:2 

В 21-ата минута Пабло де Бласис центрира ниско по земята и Елкин Сото успя да засече топката във вратата. Колумбийският халф на Майнц не беше в особено изгодна позиция, но някак прокара топката между краката на Мануел Нойер и вдигна на крака "Кофас Арена". Това бе едва вторият случай от началото на сезона, когато Байерн се озова в ролята на догонващ, след домакинството на Борусия (Дортмунд), което мюнхенци спечелиха с 2:1.

Радостта на домакините не продължи дълго. В 24-ата минута Швайнщайгер изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и отчаяният плонж на Лорис Кариус не му помогна да избие топката - 1:1.

До края на полувремето гостите не създадоха никакви опасния положения и дори можеха да получат втори гол, но Мануел Нойер не позволи на Мали да го прехвърли.Майнц - Байерн 1:2 

В началото на втората част Юнус Мали отново се озова очи в очи с Нойер, но стражът на Байерн показа блестящ рефлекс и спаси тима си от сигурен гол. Баварците постепенно вдигнаха оборотите, но всяка контра на Майнц носеше заплаха за защитата на шампионите.

В 59-ата минута съмнителна засада спря атака на Байерн, при която Рибери се откъсваше сам срещу Кариус. Веднага след това Коо-Жа Чеол от домакините се подхлъзна пред наказателното поле и с цената на жълт картон спря Мюлер, който излизаше на голова позиция.Майнц - Байерн 1:2 

Байерн притисна съперника, но много трудно създаваше положения. В 68-ата минута Жером Боатенг успя да отправи удар по посока вратата на Кариус, но стражът на Майнц внимаваше. Малко по-късно грешка на Наойер можеше да доведе до втори гол за домакините, но срещу вратаря на Байерн беше извършено нарушение. В 73-ата минута лошо отбита топка попадна на крака на Хьойберг и той веднага шутира, но след рикошет в защитник на Майнц кълбото излезе в корнер. Минута по-късно Рибери получи дълъг пас в наказателното поле, но не успя да овладее добре топката и тя отиде в ръцете на Кариус.Майнц - Байерн 1:2 

В края на мача домакините се прибраха по-дълбоко в половината си и не се виждаше как Байерн може да се добере до втори гол. Това все пак се случи благодарение на грешка на Парк Жоо-Хо, който сбърка елементарен пас и при последвалата контра Хуан Бернат центрира, Мюлер отклони за Робен и той на празна врата донесе победата на шампионите.

Така Байерн завърши есенния дял от първенството без нито една загуба и с впечатляващата голова разлика 41:4.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти