Влади Гаджев пред Sportal.bg за Левски, заплатите, феновете, България, Попето, ЦСКА и Лудогорец (видео)

Влади Гаджев пред Sportal.bg за Левски, заплатите, феновете, България, Попето, ЦСКА и Лудогорец (видео)

Капитанът на Левски Владимир Гаджев даде обширно интервю за Sportal.bg от лагера на тима в Турция, след като се завърна в игра след близо тримесечно отсъствие. 27-годишният халф коментира на дълго и широко цялостната ситуацията при "сините" на новия треньор Стойчо Стоев, силният колектив изграден от Георги Иванов, помогнал да се преодолеят проблемите със сериозното забавяне на заплатите и др.

Той сподели още за целите, поставени пред тима, а също така темата за негов трансфер, защо ЦСКА тотално доминира последните два сезона над "сините" и заслужено ли е водач в "А" група. Гаджев говори за националния отбор - какво стана с националите, само Ивелин Попов ли е виновен за провала с Малта. Той коментира и диктуващия модата у нас в момента състав на Лудогорец, както и кошмарния за него и "синя" България 25 май 2013 година, който даде тласък на "орлите", а той няма да забрави никога. Играчът приветства всички фенове да помогнат също така на баскетболния тим, който също има огромни финансови затруднения и да бъде повторено шоуто от юбилея в "Арена Арцеец" на 15 май. Ето какво сподели звездата на "сините":

"Здравословно съм добре и вече съм на 100% готов! Положих доста усилия и извънредни тренировки, за да се завърна възможно най-бързо на терена. Играх 30-35 минути. Хубавото е, че кондиционно се чувствах добре и нямам проблеми с контузията и се надявам в подготовката да наваксам изгубения игрови ритъм.

ЛЕВСКИ

Новият треньор си има свои виждания и свои идеи как трябва и как иска да изглежда неговият отбор. Ние се опитваме максимално бързо да ги разберем и изпълняваме. Мисля, че в първите контроли играхме на едно прилично ниво. Усещат се някои промени в тактическо естество от това, което играехме през миналата година. Дано в бъдеще отборът да се доразвие, за да имаме някакъв успех.
 
Левски удари Ботев в края Надявам се да стартираме добре и да елиминираме отбора на Хасково за Купата на България и да спечелим първия мач за първенство с тях. Не се съмнявам, че ще играем в първата шестица от плейофите. Вярвам, че всички в клуба и всички, които обичат Левски, не се съмняват в това, че ще играем в първата шестица.

За Купата имахме късмет при жребия, като трябва да стигнем финал, но първо трябва да си свършим работата на терена срещу Хасково. Ще бъдем максимално подготвени и ще опитаме още в първия мач да си гарантираме място на полуфинала.

Няма проблем и няма конфликти между играчи за неизплатените заплати. Дори напротив - имаме много добър колектив, който създадохме благодарение на Георги Иванов, който ни обедини. Ние повярвахме в него, а той и за миг не ни излъга. Момчетата преди това и тези, които са сега, за момент не създадоха проблеми относно това, че не си получаваме заплатите.

Всички ние решихме заедно в това тежко положение на клуба да не създаваме допълнителни проблеми. Нашата работа, естествено, е да тренираме, играем и побеждаваме. Аз съм сигурен, че рано или късно Левски ще излезе от това положение. Разбира се, ще трябва да се положат усилия. Сигурен съм, че всички играчи ще си получат това, което са заработили, а Левски ще бъде финансово стабилен. Надявам се това да стане колкото се може по-скоро. Ние нямаме проблем да излезем и да играем в тази ситуация и го доказахме вече.

Левски разпиля Хасково с 4:1 Да кажа, че ще се борим да станем шампиони, ще прозвучи надменно спрямо отборите преди нас. Изоставаме доста в точките. Целта е Купата на България и третото място, а това ще означава завръщане на Левски в Европа. Затова ще се надяваме нещата да се изчистят и клубът да има лиценз. Както знаете, преди два дни бяха изплатени две заплати. Така към момента нещата се развиват добре, колкото и трудно да е за ръководството. Имахме уверението на Георги Иванов, че ще ни бъде платено и така стана на въпросната дата. Със сигурност това е коствало много усилия на ръководството.

Пак се повтарям, че имаме много силен и сплотен колектив, който няма да наруши баланса, дори и следващите месеци да има забавяне на заплатите. Това ни помогна в трудните моменти да играем и да не мислим за финансите.

ТРАНСФЕРИ

Аз рано или късно ще направя трансфер. Имаше един период, в който наистина исках прекалено много да отида в чужбина, но исках да е с трансфер, за който мечтая от дете, а не да бъде на всяка цена. Много се спекулира с моето име за трансфер. Бях излъган от прекалено много мениджъри, доверих се на хора, кото не успяха да ми помогнат. Аз самият също отклоних предложения, които не представляваха интерес за мен. Сега вече имам друго мислене и нещата се промениха и най-вероятно няма да отида там, където съм мечтал като дете.
 
Надявам се през тези шест месеца до лято, които ми остават от договора, да съумеем да направим силен отбор и да спечелим Купата на България, което е приоритет за клуба. Станаха прекалено много години за Левски без трофей. Ще дадем всичко от нас и дай Боже с малко късмет да триумфираме. Разбира се, че няма да е лесно, но бих искал, ако това е последният ми полусезон в Левски, да го завърша с трофей.
 
ЦСКА

Относно шестте загуби от ЦСКА, най-вероятно се създаде психологически срив, когато излезем да играем в дербито. Винаги излизаме с желанието за победа, но явно причините са много. Някои могат да ми се смеят, но в доста от тези мачове, ние стояхме по-добре в игрово отношение и създавадохме повече положения от противника. Проблемът при нас беше, че не успявахме да реализираме положенията си и да вкараме гол. А най-дребните и елементарни грешки от наша страна бяха наказвани от страна на ЦСКА.

ЦСКА отново разгроми Левски с 3:0 - част I Те са един подреден отбор, който във фаза защита на този етап стои перфектно и това не може да им се отрече. Някои от мачовете ги изиграха много по-хитро, по-умно, докато ние бяхме много наивни и допуснахме много груби грешки, които в такива дербита се наказват и струват скъпо. Не искам да давам обещания и гаранции на феновете. Надявам се още в следващия мач с "червените" тази серия да спре, но това е далеч и е рано да го мислим, тъй като това обременява и тежи на нас самите.

Затова нека стартираме добре сезона и да натрупаме самочувствие. Ние сме отбор, който се разгръща, когато поведе в резултата и придобие самочувствие. Отпускаме се и започваме да играем коренно различен футбол. Едно от нещата, които ни пречеше в дадени мачове, е, че изоставахме и не успявахме да обърнем нещата в наша полза. На това набляга и Стойчо Стоев - дори и да получим първи гол, нещо което ще се случва, да съумеем и да запазим хладнокръвие, да обръщаме мачовете. Ако искаме да сме голям отбор, трябва да можем да правим точно това.


НАЦИОНАЛЕН ОТБОР

Благодарение на работата, която свършихме с Любо Пенев и екипа му очакванията към нас се промениха. Привидно няма нищо, което да се е променило и нямам точно обяснение. В най-слабия ни мач с Хърватия като че ли очакванията бяха, че трябва на всяка цена да спечелим. Ние искахме или поне да не загубим. В този мач Лука Модрич направи разликата и загубихме срещу отбор, който е по-добър и от Италия за мен. След това дойде огромното напрежение преди Норвегия от медии, очаквания и изказвания на водещи фигури, които преди това хвалеха този тим за развитието и след този мач нещата станаха още по-лоши. Все пак загуба от пряк конкурент, а срещу Малта липсата на чист късмет бе решаваща. Изпуснаха множество положения, противникът не ни затрудни почти, но завършихме наравно и напрежението ескалира след поредица от слаби резултати за кратко време.

България загуби с 0:1 от Хърватия - част I Нова година, ново начало. Надявам се да тръгнем добре. Говорих с Ивайло Петев и се радвам, че съм сред повиканите за контролата с Румъния. Този двубой дава шанс, предвид факта, че не е официална дата и доста играчи не бяха пуснати от отборите си, Петев да види и да опознае повече момчета, за да може да си направи състава за следващия мач с Италия, който се явява Рубикон за нас. Знае, че съм добре и тренирам на пълни обороти, а също така и че не съм в оптимална форма, което е нормално след такъв период далеч от терените.

ИВЕЛИН ПОПОВ

Знаете какъв човек е Любо Пенев и на какво държи най-много. Ако е имало групички или непристойно поведение на Ивелин Попов, той първи щеше да вземе мерки. За мен тези неща, които се изговориха и изписаха не отговарят на истината. Невъзможно е, разбира се, да седим по 24 часа заедно всички футболисти, но групички не е имало. Отношенията ни бяха същите, каквито и през предния цикъл, когато имаше резултати.

Дузпа всеки може да изпусне, правили са го най-големите звезди в световния футбол.

 Впечатляваща атака носи успех на България срещу Беларус Просто много лоши неща ни се случиха за кратък период от време и това даде отражение и напрежение в отбора. Нямам представа защо се напада толкова много Ивелин за тази пропусната дузпа, тъй като няма играч, който играе за националния тим и да иска да го стори нарочно. Това, ако някой си го мисли наистина, за мен има някакъв проблем друг, но не искам да коментирам. Критиката в спорта е напълно нормално нещо. Може да има критика и това е едно, но да се напада личностно се прескача границата, въпреки че в България сме свикнали да виждаме такива неща. Не съм коментирал случая с Ивелин, но със сигурност му е болно. Аз го познавам доста добре и отдавна. От 13-годишна възраст играем заедно и тези неща, че не играе с желание за националния отбор, не отговарят на истината. Нямам представа защо го нападнаха толкова много. За мен той първо е капитанът на отбора, а и вижте как го ценят в Русия. Там той играе добре, значи има качества. Същото в момента е с Валери Божинов в Италия. Защо пък ние в България да не ценим и уважаваме повече. Защо е необходимо, когато излезеш навън и се представяш добре, там да те уважават повече, отколкото в родината ти. За съжаление животът в България е тежък и труден.

Левски удари Лудогорец с 3:2 ЛУДОГОРЕЦ

Двата турнира са коренно различни. Нагласата за "А" е една, а за ШЛ е съвсем друга и това е нормално. Аз не съм играл в този турнир, но изпитах подобно нещо на гърба си, когато играхме в по-малък турнир - Лига Европа. Тогава виждаш разликата, когато играеш в Европа и после излезеш и играеш пред 2000 човека, които те хулят и псуват в България. Имам предвид при гостуванията на някои отбори в родния шампионат. Нагласата, съблекалните, терените, атмосферата са коренно различни и затова е нормално при играчите на Лудогорец да има спад в първенство. Въпреки това не трябва да се омаловажава направеното от ЦСКА, тъй като те заслужено са на първо място. Разликата между тях не е голяма, но не и тайна, че Лудогорец в момента и през последните години е топотборът в България. Действително играе най-добрия футбол, организационно, няма текучество на футболисти, имат отбор, който играе със затворени очи, познават се много добре, имат изграден стил, това дава резултати.

Славия не се даде на Левски и направи Лудогорец шампиони - част II "Сините" също помогнаха Лудогорец да бъдат толкова силни, след като подариха титлата на "орлите" през май 2013 година на "Герена"?

За съжаление така се случи. Дали се сещам за този ден? Никога няма да забравя, това което се случи. Неприятно, като нямам представа как да опиша това, което изпитах. Трудно преглътнах и трудно преживях, а не само аз, а и милионите хора, които обичат Левски. Много тежък момент, който е кофти да се коментира.

ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ

Феновете, които празнуват заедно с Левски на стадиона - I част Искам да им пожелая здраве, да се обичат, да бъдат по-позитивни и усмихнати и естествено да помогнат в тези трудни времена, които преживява не само футболният, но и баскетболния клуб. Нека всички заедно да се обединим, както бе на юбилея и да покажем, че Левски е най-големият отбор в България благодарение на вас феновете. Надявам се да ни подкрепяте във всеки един мач. Гаранция и обещание не искам да давам, защото предни години съм давал, но не се е получавало. Единственото, което мога да кажа е, че ще се опитаме във всеки един мач да ви зарадваме и да ви накараме да се чувствате горди с отбора на Левски.


Владимир Стоянов, специален пратеник на Sportal.bg в Турция

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти