ЦСКА с първа загуба в Турция - полски рефер вдигна два червени картона на армейците (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

ЦСКА с първа загуба в Турция - полски рефер вдигна два червени картона на армейците (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

ЦСКА претърпя първо поражение в предсезонните си контроли в Турция, след като днес червените загубиха с 1:2 от Рапид (Виена). Австрийците откриха резултата чрез Алер в началото на мача, но до края на полувремето Милисавлевич изравни.

През първата част Маркиньос удари и греда, а футболистите на Стойчо Младенов пропуснаха и 2-3 добри възможности за още попадения.

След почивката играта загрубя, а полският рефер показа два червени картона на армейски състезатели - Марин Оршулич и Стефан Николич.

Пет минути преди края на двубоя пък Щаркъл вкара втори и победен гол за своя отбор.

Австрийците започнаха по-напористо мача и откриха резултата след осем минути игра. Това стана след добре развита атака отдясно, която завърши с ниско центриране по земя към Алер, който овладя топката и останал очи в очи срещу Дивиш, реализира.

След полученото попадение футболистите в червено изнесоха играта в по-предни позиции. Последваха два добри самостоятелни пробива на Тони Силва, които обаче не доведоха до гол. Така се стигна до 14-ата минута, в която Маркиньос изпълни перфектен пряк свободен удар от 27 метра, но шутът му срещна напречната греда и излизе в аут.
ЦСКА - Рапид (Виена) 1:2 
В следващите минути двата отбора си размениха по една опасна атака. Първо Рапид създаде напрежение пред наказателното поле на армейците, но защитата в червено се справи. В 24-ата минута ЦСКА отговори с опасен шут на Милисавлевич, който профуча над напречната греда.

Три минути по-късно българският тим пропусна отлична възможност да изравни. След грешка в центъра на австрийската отбрана топката стигна до Галчев, който стреля фронтално от 17 метра, но право в ръцете на Марич. Секунди по-късно последва центриране, след което сантиметри не достигнаха на Галчев да стреля с глава от непосредствена близост.

В 30-ата минута нова грешка на футболист от Рапид позволи на Маркиньос да му отнеме топката, но бразилецът сбърка с паса към Галчев, който излизаше сам срещу вратаря.

По-добрата игра на ЦСКА след гола на Рапид даде резултат в 37-ата минута. Центриране на Тони Силва отдясно намери Мисиласлевич, който след удар с глава изравни.

Три минути по-късно Милисавлевич преодоля двама противникови футболисти по лявото крило и центрира към Тони Силва, който от своя страна бе на отлична позиция, но изстрелът му с глава от 7-8 метра не намери мрежата на австрийците.
ЦСКА - Рапид (Виена) 1:2 
След почивката играта бе доста по-постна откъм голови положения.

В 65-ата минута Марин Оршулич получи втори жълт и респективно червен картон за фаул в центъра на терена, но на негово място влезе Пламен Крачунов.

Три минути след тази ситуация добър самостоятелен пробив на Венци Василев завърши с негов опасен шут, който профуча покрай горния десен ъгъл на австрийската врата. В ответната атака Рапид също опита шут отдалеч, но Господинов демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

В 77-ата минута реферът изгони втори футболист на ЦСКА. Това бе Стефан Николич, който влезе твърдо в краката на съперник. На мястото на черногореца се появи Петър Витанов.

Пет минути по-късно армейците пропуснаха отлична възможност да вкарат втори гол. След заучено изпълнение топката стигна до непокрития Иван Стоянов, който я овладя и стреля, но със сетни сили бранител на Рапид блокира неговия шут.

И когато изглеждаше по-вероятно ЦСКА да отбележи второ попадение, се случи точно обратното. В 85-ата минута шут на Щаркел от 19 метра по земя попадна в мрежата на Господинов за крайното 2:1 за Рапид.
ЦСКА - Рапид (Виена) 1:2 
Това бе четвърта проверка за ЦСКА в Турция, в които червените постигнаха три победи, а днес инкасираха първото си поражение.

Следващият мач на ЦСКА е след три дни срещу румънския шампион Стяуа.

ЦСКА - РАПИД (ВИЕНА) 1:2

0:1
Алер 8
1:1
Милисавлевич 37
1:2 Щаркъл 85

ЦСКА: Дивиш (46-Господинов), Попов (57-Причиненко), Василев, Оршулич (65- Крачунов), Кукоч, Галчев (46-Жуан Фелипе), Маркиньос (86-Чапаев), Тони Силва (Иван Стоянов), Бъркляча (46-Съндей), Милисавлевич (65-Фортес), Йоахим (46-Николич, 77-Витанов)

РАПИД (ВИЕНА): Марич, Вайнрум, Сонлейтър, М. Хофман, Стангъл, Петсос, Видра, Шобесбергер, Алер, Кайнц, Бериц

Ясен Тошев, пратеник на Sportal.bg в Сиде

СНИМКИ: АСЕН ПЕТРОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача - ЦСКА - РАПИД 1:2 - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти