Стъридж се завърна с гол при важна победа на Ливърпул (видео)

Стъридж се завърна с гол при важна победа на Ливърпул (видео)

Ливърпул постигна трета поредна победа и общо седми последователен мач без загуба в Премиър лийг, след като надделя с 2:0 на Уест Хам на своя "Анфийлд". Рахим Стърлинг откри резултата в 51-ата минута, а Даниел Стъридж, който се завърна след дълго отсъствие, породено от поредица контузии, удвои в 80-ата минута.

Голмайсторът на мърсисайдци попадна в групата на "червените" за първи път от 31 август. Нападателят обаче бе на скамейката за началото на днешния двубой и се появи в 68-ата минута. Адам Лалана започна като титуляр, а капитанът Стивън Джерард, който днес трябваше да изиграе своя мач №700 с екипа на Ливърпул, бе извън групата заради контузия.

Джоуи О'Брайън, Уинстън Рийд и Морган Амалфитано стартираха за Уест Хам. В титулярния състав на "чуковете" попаднаха и бившите играчи на мърсисайдци Андрю Каръл и Стюарт Даунинг.

Още в първите минути Каръл се размина с картона, след като при борба с Емре Джан удари германеца с лакът, но Андре Маринър не видя ситуацията. Домакините наложиха натиск, но Лалана и Маркович стреляха неточно. В 17-ата минута мърсисайдци претендираха за дузпа, когато Рийд блокира изстрел на Лалана и топката като че ли удари ръката му, но сигнал не последва. Пред Хендерсън се откри следващата добра възможност, но шутът му от 20-ина метра попадна точно в ръцете на Адриан.

В 33-ата минута Каръл опита да насочи топката с глава към горния десен ъгъл на вратата на Миньоле, но ударът бе слаб и стражът улови без проблем.

В добавеното време на първата част Ливърпул бе изключително близо до гола. Стърлинг нахлу в наказателното поле и падна, претендирайки за дузпа, Маркович успя обаче да открадне топката и да стреля, но неточно.

В 51-ата минута логичното се случи и Ливърпул излезе напред в резултата. Морено центрира отляво, Стърлинг свали с гърди към Коутиньо, който със страхотно докосване прехвърли бранителите на Уест Хам и изведе английския национал очи в очи с Адриан дел Кастийо. Стърлинг не сгреши - 1:0.

В 68-ата минута дойде и дългоочакваният момент - появата на Стъридж, който замени Маркович. Именно Стъридж покачи на 2:0 десет минути преди края. Отново Коутиньо изведе добре своя съотборник отляво и от малък ъгъл нападателят прати топката до близката греда.

Ливърпул е на седма позиция с 38 точки - на четири зад Саутхамптън, който е четвърти. Уест Хам е осми, с два пункта по-малко.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!
РАЗВОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти