Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Четири минути фойерверки и повече скука в дербито на върха (видео)

Четири минути фойерверки и повече скука в дербито на върха (видео)

Четири вихрени минути, в които бяха отбелязани два гола и повече тактическо надиграване между двамата мениджъри без много опасности пред двете врати белязаха голямото дерби на върха в класирането на английската Висша лига между Челси и Манчестър Сити, завършило наравно 1:1. Двата основни претендента за титлата в Англия не успяха да се надиграят за втори път през сезона, завършвайки по същия начин, по който го сториха и на "Етихад Стейдиъм". Равенството облагодетелства повече лидера Челси, който запазва аванса си от пет точки на върха в класирането на Висшата лига.

Лоик Реми даде аванс на "сините" от Лондон в 41-ата минута, но само три по-късно резултатът на "Стамфорд Бридж" бе изравнен. Точен за "гражданите" бе Давид Силва, който вкара, отклонявайки удар на Серхио Агуеро в мрежата на домакините. За съжаление на феновете обаче това бяха единствените попадения в двете врати, като дори след почивката опасностите, създадени от двата отбора бяха истинска рядкост.

Френският нападател Лоик Реми откри резултата в полза на Челси срещу Манчестър Сити в самия край на първата част. Той бе оставен непокрит в наказателното поле пред Джо Харт и от непосредствена близост простреля английския национал след пас от въздуха на Еден Азар. Сериозна вина за попадението във вратата на "гражданите" носи и капитанът на гостите Венсан Компани, който очевидно не видя Реми зад гърба си и пропусна подаването от страна на Еден Азар, за да стигне топката до Реми и той от 5-6 метра да я прати в мрежата на Харт за 1:0.

Само две минути по-късно обаче гостите отговориха на предизвикателството и изравниха резултата само три минути след гола на Реми, като попадението отново падна благодарение на грешка в отбраната на съперника. Този пък грешник бе вратарят на домакините Тибо Куртоа, който не успя да отрази остро центриране пред вратата си и прати топката в краката на Серхио Агуеро. Аржентинецът стреля мигновено, а Давид Силва отклони топката в мрежата, за да запише името си сред голмайсторите.

Преди този бомбастичен край на първото полувреме положенията пред двете врати бяха спорадични, като по-често към гола поглеждаха гостите. На два пъти възпитаниците на Мануел Пелегрини се откъсваха зад защитата на съперника, но не успяваха да се възползват от ситуациите, които се разкриваха пред тях. Първо Фернандиньо, а след това на два пъти Серхио Агуеро можеха да открият резултата в полза на "гражданите", но пратиха топката встрани от вратата на Куртоа и в трите ситуации.

След почивката гостите бяха тези, които повече търсеха атаките, но не успяха да наложат превъзходство и да създадат достатъчно опасности пред вратата на Тибо Куртоа. За целите 45 минути на втората част белгийският вратар трябваше да се намеси решително само веднъж след удар на Серхио Агуеро. Джон Тери пък бе близо до това да прати топката в собствената си мрежа след изпълнение на корнер, но това бяха единствените опасности за вратата на Челси.

В края на мача мениджърът на домакините Жозе Моуриньо открито показа, че е доволен на равенство в мача, като в последните пет минути заигра с петима в защита, заменяйки нападателя Лоик Реми с централния бранител Гари Кейхил. Дебют във Висшата лига в заключителните минути на срещата направи и младият дефанзивен халф на Челси Рубен Лофтъс-Чийк, който също бе част от плана на Специалния да затвори мача.

В крайна сметка след ремито Челси запази аванса си от пет точки на върха в класирането, събирайки актив от 53 точки. Манчестър Сити остава втори с 48, макар да бе първият отбор от три месеца насам, който вкарва гол при гостуване на "сините" от Лондон.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

ВИЖ КЛАСИРАНЕТО ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти