Роберт Гергов: До 2-3 години БК ЦСКА ще има мъжки отбор (видео)

Роберт Гергов: До 2-3 години БК ЦСКА ще има мъжки отбор (видео)

Председателят на управителния съвет на БК ЦСКА Роберт Гергов изрази мнение, че до две-три години "армейците" отново ще имат мъжки отбор. Гергов говори по време на превърналия се в традиция мач между фенове и юноши на тима, средствата от който тази година ще бъдат дарени за лечението на един от запалянковците на тима.

"Обезпечени сме. Имаме шест отбора - от 8-годишни, 10, 12, 14, 16 и до 19-годишни. С пет треньора, един селекционер. Клубът върви добре, но ще видим. Знам, че ще питате за мъжки отбор, но поне до догодина няма да правим. Предпочитаме да инвестираме в зали, имаме вариант за още една зала на "4-ти километър". Имаме договор и ще ремонтираме тази зала. Мъжки отбор ще има до две-три години", каза Гергов.

"Спомняте си преди две години ви събрах тук в руината, когато я ремонтирахме, а след три месеца ви поканих на откриване. Надявам се да го направим и с новата зала", добави още бившият национал, визирайки възстановяването на залата на стадион "Българска армия", която носи името на покойната легенда Румен Пейчев.

"Оптимисти сме с този спортен министър. Ремонтът на другата зала обаче ще отнеме около година", продължи Гергов.

"Вървим по план. Съставили сме си план, да стегнем базата, да имаме всички детски и юношески отбори. За момента сме финансирани добре, в тези тежки времена ще се справим и с тежката задача за мъжки отбор. За съжаление не мога да кажа единствено близък срок. Абсурдно е София да остане без баскетбол, но какво не е абсурдно в държавата ни. Работим за баскетбола на ЦСКА, но всичко зависи от финансиране, икономика и политика. Оптимист съм за баскетбола в ЦСКА. Чакаме след две години Вечно дерби. В момента в ЦСКА тренират 300 деца, което като се замислите не е малко за две години. Клуб не се гради без база, такива изкуствени форми като... Хайде, да не давам примери. Предимно "ЦСКА Завинаги" ни подкрепя, но имаме доста приятели, които ни помагат. Ще се получат нещата. Когато всичко стане ясно за новата зала, ще ви поканя, за да видите за какво става въпрос в момента, а се надявам и до една година да ви поканя на откриване", сподели той за финал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти