10 от Рома не се дадоха на Юве, но титлата е все по-близо до "бианконерите" (видео + галерия)

10 от Рома не се дадоха на Юве, но титлата е все по-близо до "бианконерите" (видео + галерия)

Претендентът за титлата в Италия Рома и лидерът в класирането и шампион в последните три години Ювентус завършиха 1:1 в директен сблъсък за "скудетото" на "Олимпико" в Рим.
Голът за Ювентус отбеляза Карлос Тевес от пряк свободен удар в 64-ата минута, а малко преди това Рома остана с човек по-малко, след като Василис Торосидис получи втори жълт картон. Рома показа висок дух и стигна до изравнително попадение в 77-ата минута чрез Сейду Кейта.

Двубоят на "Олимпико" се изигра при високо темпо. През първото полувреме Рома владееше повече топка, но гостите от Торино създадоха по-чистите положения пред вратата. При едно от тях бранителят на Рома Костас Манолас едва не си отбеляза автогол. Второто полувреме започна с много голяма опасност пред вратата на Рома.
С 10 души Рома удържа Ювентус 
Артуро Видал получи топката след атака започната от Роберто Перейра, напредно към наказателното поле и отправи много опасен удар по диагонала, а топката мина на сантиметри от страничната греда. Рома реагира с опит да упражни натиск, но опитите да организира атака бяха бързо неутрализирани от защитата на "бианконерите". В 62-ата минута Рома остана с човек по-малко, след като Василис Торосидис получи втори жълт картон за нарушение срещу Артуро Видал извън наказателното поле.

Карлос Тевес изпълни безупречен пряк свободен удар и откри резултата на "Олимпико". Това беше гол №15 за аржентинеца в Серия А, който го изстреля на върха в класирането при голмайсторите. Рома вече нямаше какво да губи и макар и с човек по-малко, "вълците" се хвърлиха в яростни атаки, а треньорът Руди Гарсия извърши смените си, като извади от игра уморения Франческо Тоти, заменяйки го с Хуан Мануел Итурбе. На терена се появи и Раджа Наинголан на мястото на Даниеле де Роси.
С 10 души Рома удържа Ювентус 
Смените дадоха резултат и в 78-ата минута Рома стигна до изравнителен гол чрез Сейду Кейта, който се разписа с глава след центриране от фаул в наказателното поле. Преди това пък Джанлуиджи Буфон спаси опасен удар на Манолас.

Финалните минути на дербито бяха изключително зрелищни, като атаките се редуваха като вълни - и двата отбора не искаха да приемат равенството като резултат, но така и не стигнаха до нов гол. Ремито не позволи на Рома да намали аванса на Ювентус на върха и той остана девет точки.

С 10 души Рома удържа Ювентус 

МИНУТА ПО МИНУТА


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти