Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:3

Англия поиска участието на британски отбори по футбол и в Рио

Англия поиска участието на британски отбори по футбол и в Рио

Обединените британски футболни отбори за мъже и жени могат да играят на олимпийските игри в Рио де Жанейро следващата година, съобщават световните медии. Английската футболна асоциация вече е изпратила запитване до колегите си от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, но те все още се опасяват, че могат да загубят своята независимост пред ФИФА и УЕФА. Британските олимпийски отбори по футбол се появиха в Лондон през 2012 година за първи път от 1960 насам.

Сега олимпийският комитет на Обединеното кралство съобщи, че отново е "получил потвърждение от Английската футболна асоциация, че има намерение и желание да включи отборите в квалификационния цикъл за Рио 2016 както при мъжете, така и при жените". Според регламента, полуфиналистите от европейското първенство за мъже до 21 години се класират за олимпийски игри. При жените към Рио ще продължат трите най-добре представили се отбора на световното първенство.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички