Дженингс издържа 12 рунда, но Кличко взе поредната си жертва (видео + галерия)

Дженингс издържа 12 рунда, но Кличко взе поредната си жертва (видео + галерия)

Владимир Кличко взе поредната си жертва на професионалния ринг. Тази сутрин украинецът победи претендента Брайън Дженингс по точки в сблъсъка помежду им в "Медисън Скуеър Гардън". Американецът се бори мъжки и издържа всичките 12 рунда, но в крайна сметка съдиите присъдиха победата на Кличко, който вече има 18 защити на световната си титла. Двама от съдиите дадоха 116-111 точки за световния шампион, а третият присъди 118:109. Така той запази титлите си на WBA, IBF, WBO и IBO и вече има 64 победи на сметката си, 53 с нокаут, и само 3 загуби. Освен това той изравни рекорда на Джо Луис за най-много мачове за световната титла.

В началото на мача Дженингс стартира агресивно, но в края на първия рунд Кличко успя да му нанесе няколко тежки удара. След това двамата продължиха с тактическото надгългаве и във втория рунд, но отново украинецът бе този, който нанасяше по-опасните удари.
Кличко победи Дженингс в 12-рундова битка 
В третия рунд Дженингс продължи да бъде много подвижен и нанесе няколко удара в тялото на Кличко. След това той се оплака на рефера от постоянното натискане в клинчовете от страна на украинеца. В края на рунда обаче при едно закъсняло изтегляне претендентът получи тежък удар в главата.

В четвъртия рунд съперниците се откриха и си размениха няколко удара. След това в петия Дженингс направи най-силния си рунд и на два пъти успя да нацели главата на Кличко, който видимо започна да се изнервя от развитието на двубоя, тъй като съперникът доста успешно нарушаваше ритъма му.

В шестия рунд американеца отново нанесе няколко удара в главата на украинеца, който обаче също отговори с две десни крошета. В седмия двамата започнаха позиционно, но Дженингс отново избухна с ляво кроше, а след това с думи опита да изнерви Кличко.
Кличко победи Дженингс в 12-рундова битка 
Осмият рунд започна с две поредни леви крошета от страна на Дженингс. Кличко обаче също отговори с ляво кроше, а след това и десен прав в главата на американеца, а в края на рунда световният шампион успя да вкара и няколко леви прави, макар и не много силни.

В следващия рунд Дженингс отново взе инициативата. Той стартира с няколко удара в тялото на съперника, а след това последва забележка за Кличко за натискането в клинчовете. Американецът след това отново атакува и успя да нанесе първо десен, а след това и ляв прав в главата на украинеца, който в 10-ия рунд получи и наказание с отнемане на точка за поредното си натискане. Ядосания Кличко обаче след това нанесе два поредни удара в главата на Дженингс.
Кличко победи Дженингс в 12-рундова битка 
В предпоследния 11 рунд двамата започнаха с размяна на удари, но в края отново Кличко нанесе два тежки десни прави в главата на американеца. В крайна сметка срещата стигна и до последния 12-ти рунд, в който Кличко бе по-активният от двамата боксьори и заби няколко тежки удара в главата на Дженингс, който обаче не се предаде до края и мачът трябваше да бъде решен от съдийските гласове, които дадоха победата на украинеца.

С този успех Кличко почти сигурно ще си гарантира среща с Дионтей Уайлдър за обединяване на четирите най-престижни пояса в световния бокс.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти