Бадема доближи Локо (Сф) до лидера Лудогорец (видео+галерия)

Бадема доближи Локо (Сф) до лидера Лудогорец (видео+галерия)

Отборът на Локомотив (София) надви Ботев (Пловдив) с 1:0 в среща от 5-ия кръг на Първата шестица. Емил Гъргоров се разписа с глава в 60-ата минута и доближи "железничарите" на 5 точки от лидера Лудогорец.

Гостите първи можеха да стигнат до гол, но в 6-ата минута удар от въздуха на Божидар Васев бе уловен от Божидар Митрев. Три минути по-късно имаше куризона ситуация и в другия край на терена. Пламен Николов повали Антонио Ливраменто пред наказателното поле, след което с прехвърлящ удар прати кълбото в собствената си врата. Реферът Никола Попов обаче вече бе отсъдил нарушение и не призна атрактивния автогол, с което си навлече гнева на домакините. Гъргоров изпълни свободния удар, но прати топката в стената.

Следващата голова възможност дойде чак в 44-ата минута, когато центриране на Бадема не бе добре изчистено от бранител в жълто-черно и кълбото попадна на главата на Камен Хаджиев, но бранителят стреля неточно.

Локо Сф - Ботев Пд 

След почивката двата тима продължиха да се надлъгват, но изпитваха трудности със създаването на опасности. В 60-ата минута обаче "червено-черните" организираха контраатака, при която Йордан Тодоров напредна отдясно, центрира и Гъргоров с глава прати топката зад Адам Стаховяк за 1:0. Намесата на стража в ситуацията не бе убедителна и това помогна на домакините.

Пет минути по-късно пловдивчани отговориха с удар с глава на Мариян Огнянов, който не намери очертанията на вратата.

В 81-ата минута "железничарите" бяха близо до втори гол. Резервата Ламжед Шехуди изведе Владислав Романов в отлична позиция, крилото нахлу към наказателното поле и потърси подаване, но Николов пресече кълбото и това позволи на Стаховяк да улови.

В последните минути гостите не успяха да наложат натиск и записаха втора загуба в плейофите. За Локомотив пък това бе десети пореден двубой без поражение. За последно те преклониха глава пред Лудогорец на 30 ноември, когато бяха разбити с 1:5.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ

снимки: Марин Маринов/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти