Второ злато за България на Балканиадата по бейзбол и софтбол (галерия)

Второ злато за България на Балканиадата по бейзбол и софтбол (галерия)

България спечели отборната титла в турнира на смесени отбори по софтбол на завършилото в събота вечерта Балканско първенство по бейзбол и софтбол. Това е второ злато за нашите, след като по-рано през деня в събота те триумфираха при бейзболистите в един много оспорван финал с победа над Румъния с 3:2 след хоумрън на Димитър Насъпов.

В турнира по софтбол българките останаха със сребро. Във финала на игрището в 73-то СОУ нашите отстъпиха пред Гърция с 3:4 след обрат в последния ининг. Така България завършва с актив от два златни и един сребърен медал. По молба на участниците церемонията по закриването бе изтеглена и се състоя веднага след финала на турнира при смесените отбори.



По време на турнира Българският олимпийски комитет награди с едно от ценните си отличия президента на Европейската федерация по софтбол Андре Ван Овербек за неговия принос в развитието на този спорт у нас. Медалът "Спортът за един мирен свят" бе връчен на холандеца от Здравка Йорданова, член на Изпълкома на БОК. Олимпийската шампионка от Монреал 1976 изтъкна заслугите на Овербек за прогреса на софтбола в европейски и световен мащаб. Йорданова е и една от първите популяризирали този спорт в България.

Първенството бе първото в историята на Европа голямо състезание, което обедини двата спорта в рамките на един турнир. То бе в подкрепа на избора на София за Европейска столица на спорта за 2018 година. Целта на организаторите бе да допринесат за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот, както и да затвърдят мястото на България като водеща сила в развитието на спортовете бейзбол и софтбол в Югоизточна Европа.




СНИМКИ: BGlive.net    ФОТОГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти