Обрат прати Хоукинс на 1/4-финал в "Крусибъл"

Обрат прати Хоукинс на 1/4-финал в "Крусибъл"

Страхотен обрат и солидна игра в решаващите моменти на срещата пратиха Бари Хоукинс на 1/4-финал на свеовното първенство по снукър в Шефилд. 36-годишният англичанин навакса изоставане от 8:11 фрейма срещу Марк Алън, за да го победи с 13:11 части. Така Ястреба, който е финалист от "Крусибъл" през 20013 година, ще мери сили в следващата фаза срещу спечелилия мача между Нийл Робъртсън и Алистър Картър.

Двубоят между Хоукинс и Картър бе на много високо ниво - с 12 халф-сенчъри брейка и още 5 стотачки  в рамките на изиграните 24 партии. Северноирландецът, който е 12-и в света, водеше с 9:7 части след втория сеанс, а благодарение на брейк от 81 точки увеличи преднината си - 10:7. Петият в света англичанин съкрати разликата след серия от 50 точки, след което обаче Алън изстреля сенчъри брейк от 109 точки за 11:8. Представителят на Северна Ирландия пропуска синя топка в 20-ата част, а малко по-късно се пропука и при сейфти надлъгването по последната червена топка - 11:9. Накъсаният 21-ви фрейм също влезе в актива на Хоукинс и така той намали изоставането си на само една партия. В партия номер 22 англичанинът се отчете със серии от 45 и 21 точки за равенството 11:11.

Хоукинс показа класата си в следващата част, в която реализира сенчъри брейк от 102 точки и така поведе за първи път от началото на двубоя - 12:11. В оказалия се последен 24-и фрейм и двамата състезатели имаха своите шансове, но всичко се реши след игра по цветните топки. Хоукинс реализира зелената и кафявата, като по този начин си осигури аванс от 16 точки. След това той игра сейфти по синята. Алън реализира тази последна синя, но след това сбърка розовата. Хоукинс се възползва и така стигна до обрата и победата в сблъсъка.

"Очевидно печеля доста подобни мачове. Не знам защо се получава така, заяви Хоукинс след успеха. - Доволен съм, че успях да победя състезател от калибъра на Марк. С приближаването на края на двубоя играта ми се подобряваше. Реализирането на последната розова ми донесе голямо облекчение. Спечелих първия си двубой в "Крусибъл" с 10:9 части, а сега с 13:11 и се наложи да използвам много сили. През миналия сезон бях отвян на 1/2-финалите, така че за следващия мач се надявам да спечеля с 13:0, за да имам какъвто и да е шанс по-нататък. Трябва да играя много по-добре, особено ако мой съперник е Нийл Робъртсън", завърши Ястреба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти