САЩ и Канада гласуват против Блатер

САЩ и Канада гласуват против Блатер

Водачите на футболните федерации на САЩ и Канада обявиха, че на днешния конгрес на ФИФА ще подкрепят единствения конкурент на действащия председател на световната футболна централа Сеп Блатер.

Президентите на футболния федерации от Канада и САЩ ще гласуват в петък за принц Али, единственият съперник на президента на Международната федерация по футбол (ФИФА) Йозеф Блатер, съобщиха чрез социалната мрежа "Туитър" (Twitter).

"Американската сокър федерация (US Soccer) ще гласува за принц Али бин Хюсеин. Това е вот за добро управление на ФИФА и обещание за нашия спорт", написа Сунил Гюлати.

В интервю за интернет сайта на "Ню Йорк таймс" Гюлати обясни надълго и нашироко причините за обединението около кандидатурата на йорданеца преди изборите на президент на ФИФА, насрочени за петък на 65-ия конгрес на международната федерация, част от чието ръководство попадна във водовъртежа на корупционен скандал.

Неговият колега в канадската федерация Виктор Монталиани направи същото.

"Нашият съвет на директорите реши да гласува за принц Али бин Хюсеин, тъй като ние не можем да подкрепим политическото ръководство на ФИФА", написа той.

"Искаме да бъдем в челните редици на реформата в световния футбол, за да се гарантира, че те са направени по бърз и прозрачен начин", добави той, цитиран от АФП.

За поста президент на ФИФА днес се борят двама души. Сеп Блатер се стреми да остане начело за пети мандат, а към поста му се стреми йорданският престолонаследник принц Али бин ал Хусейн, който също е част от световната футболна централа. Изборите са в петък в Цюрих.

БГНЕС

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти