Алонсо: Колкото повече проблеми имаме сега, толкова по-добре

Алонсо: Колкото повече проблеми имаме сега, толкова по-добре

Сезон 2015 е един от трудните за пилота на Макларън Фернандо Алонсо. В края на миналата година испанецът напусна Ферари и се върна при тима от Уокинг с надеждата за титли, но до този момент няма нито една спечелена точка, какво остава състезание.

Алонсо обясни, че гледа на 2015 като на "тестова година" и се надява през следващия сезон да е в съвсем различна позиция. Партньорството между Макларън и Хонда започна трудно, но през последните няколко кръга от шампионата, отборът отбеляза напредък и в Гран при на Монако Дженсън Бътън записа първите точки, финиширайки осми. Фернандо също щеше да завърши в зоната на точките, ако не беше проблемът със скоростна кутия, който го извади от надпреварата.

На въпроса дали е разочарован от множеството отпадания, Алонсо обясни. "Не. Искам да съм световен шампион. Тази година това не е възможно, така че колкото повече проблеми се появят по колата сега, толкова по-добре. Ще направим всичко възможно да не се повторят догодина и да имаме конкурентен болид. Затова за нас 2015 е нещо като пробна година. Не е зимен тест, а цял сезон, в който можем да правим подобрения. Фокусирал съм се единствено върху 2016 и ще опитам да извлека максимално количество информация от следващите състезания".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти