Оцелял в цунами тръгна по стъпките на Роналдо

Оцелял в цунами тръгна по стъпките на Роналдо

17-годишният индонезийски футболист Мартунис е най-новият член на футболната академия на Спортинг (Лисабон), от която към големия футбол тръгват асове като Луиш Фиго и Кристиано Роналдо. Историята на Мартунис е изключително трогателна и си заслужава да бъде отново разказана. Момчето оцелява по чудо при опустошителното цунами на 26 декември 2004 г., което отнема живота на над 220 000 души в Индонезия. Сред тях е и майката на малкия Мартунис и много други роднини. Той е намерен 20 дни след бедствието, като все още е бил облечен с менте фланелка на националния отбор на Португалия, тъй като е играел футбол с приятели в момента на катастрофата. Според думите на спасителите, детето е щяло да загине, ако са се били забавили само 24 часа с откриването му.

Снимката му обикаля света и от португалската футболна федерация и лично Кристиано Роналдо се заинтересуват от случая. Фондацията на звездата събира пари за построяването на нов дом за Мартунис, където да живее с баща си, който също е оцелял в цунамито. Двамата индонезийци също така са поканени в Португалия, където имат трогателни срещи с футболистите на "селесао", които не остават безразлични пред своя малък и верен фен. Мартунис и Роналдо също така имат редовни срещи, като последната беше в края на 2014-а.

Детето не прекъсва заниманията си с футбол, като е следен от баща си да не изоставя и уроците си и изучаването на религиозните книги.

Повече от 10 години след голямата трагедия, на 1 юли 2015 г., Мартунис преживява и един от най-щастливите си мигове, когато е представен като играч на Спортинг, този път с оригинална и съвсем истинска фланелка.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти