Ботев изпусна Локо в дербито на Пловдив - реферите сътвориха два сериозни гафа (видео+галерия)

Ботев изпусна Локо в дербито на Пловдив - реферите сътвориха два сериозни гафа (видео+галерия)

Ботев и Локомотив завършиха 1:1 в дербито на Пловдив, което бе мач от третия кръг на "А" група. Александър Колев откри резултата секунди преди края на първата част, а в началото на второто полувреме резервата Зоран Балдовалиев изравни.

За изпуснатите три точки далеч повече трябва да съжаляват канарчетата, които чрез своя голмайстор Колев можеха да отбележат поне още две попадения, но невероятните намеси на стража на смърфовете Ясин ел Харуби ги лишиха от успех.

Срещата, която се игра пред препълнените трибуни в Коматево, ще се запомни и с две сериозни грешки на съдиите. Първата от тях бе при гола на Ботев, когато Колев бе в тънка засада след паса на Огнянов към него. В 75-ата минута пък главният рефер Георги Кабаков не посмя да изгони Боне от гостите, спестявайки му втори жълт картон за класически фаул отзад.

Локо (Пл) - Ботев (Пл) 

Канарчетата започнаха по-добре в началните минути, но постепенно смърфовете изравниха играта и на свой ред организираха две опасни атаки. При една от тях, в 7-ата минута, Дани Кики стреля в аут от границата на наказателното поле.

В 21-ата минута бе създадена и първата голова възможност. Христов намери Огнянов, който от своя страна подаде към непокрития Колев. Таранът на Ботев стреля без забавяне, но вратарят на Локо Ел Харуби демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

Последваха равностойни минути почти до края на първата част, в които футболистите на двата отбора трудно отправяха дори удар по поска на вратите. Всичко се промени в даденото от рефера продължение на първото полувреме. Мариян Огнянов изведе Александър Колев отляво в наказателното поле. Нападателят стигна до топката и с бомбен шут от сравнително малък ъгъл простреля Ел Харуби - 1:0 за Ботев. При паса на Огнянов обаче останаха сериозни съмнения за засада.

Локо (Пл) - Ботев (Пл) 

Радостта на домакините не трая дълго, тъй като в 48-ата минута резервата Зоран Балдовалиев изравни. Нападателят направи добро двойно подаване с Мартин Камбуров и с техничен шут по земя намери долния десен ъгъл на Валентин Галев.

Последваха нови минути на затишие, които траяха до последния четвърт час. Тогава, в 75-ата минута, Мариян Огнянов напредна фронтално срещу вратата на Локо и бе фаулиран отзад от Боне. Реферът Кабаков обаче изненадващо не му показа жълт картон, който щеше да е втори за футболиста и той трябваше да напусне игра.

Локо (Пл) - Ботев (Пл) 

Само две минути след тази ситуация пред Колев се откри отлична възможност да вкара втори гол. Той остана непокрит на 4-5 метра пред Ел Харуби и стреля, но в тялото на вратаря.

В 86-ата минута Ботев като по чудо не отбеляза. Варела центрира отдясно, Колев се пребори с Котев и стреля от упор с глава, но Ел Харуби прояви невероятен рефлекс и някак успя да избие с лявата си ръка.

В даденото от рефера продължение на мача и Локо погледна към противниковата врата. Георги Вълчев шутира от далечна дистанция, но Галев без проблем улови.

Локо (Пл) - Ботев (Пл) 

Така двата отбора си разделиха по една точка, която е втора за Ботев и първа за Локомотив в шампионата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти