Лудогорец попари Левски с две майсторски изпълнения (видео + галерия)

Лудогорец попари Левски с две майсторски изпълнения (видео + галерия)

Лудогорец спечели дербито с Левски. В мач от 3-ия кръг на "А" група българският шампион се наложи с 2:0 над младия тим на "сините". Попаденията за "орлите" бяха дело на Марселиньо (61) и Мисиджан (86), като и двата гола паднаха след майсторски изпълнения.

През първата част играта беше равностойна. Двата тима заложиха повече на борбата и не успяха да създадат нито едно чисто голово положение. Левски се опитваше да пресира своя съперник далеч от своята половина и това до голяма степен затрудни домакините, които играят доста успешно в Разград.

Мачът бе белязан и от една спорна засада, която може да се каже, че ощети Левски.

В самото начало на мача Вирджил Мисиджан застраши вратата на гостите с удар отдалеч, като кълбото профуча на сантиметри от левия стълб.

Лудогорец - Левски
В 21-ата минута Георги Костадинов се озова на добра позиция за стрелба, но стреля лошо и топката срещна крак на играч на "сините" и излезе в аут.

Три минути преди края на първата част Борислав Цонев изпробва късмета си. Младокът шутира от 22-23 метра, което принуди Владислав Стоянов да положи максимални усилия, за да запази мрежата си суха.

Лудогорец - Левски 
През втората част Лудогорец бе по-добрият тим и заслужено стигна до победата. Въпреки всичко представянето на футболистите на Бруно Рибейро не беше на нужното ниво.

Първото попадение реализира Марселиньо в 61-ата минута, след майсторски изпълнен пряк свободен удар. Бразилецът бутна леко настрани топката, която бе спряна от Вандерсон, като целта бе да се избегне стената. Плеймейкърът се възползва от заученото положение и с премерен изстрел покрай стената опъна мрежата.

Вратарят на "сините" Йоргачевич дори не успя да види добре какво се случи и поради тази причина се скара на Борислав Цонев, тъй като си помисли, че топката е минала под стената.

Голът даде допълнителни сили на домакините, които до края на срещата бяха пълни господари на терена. Левски отпадна физически и трудно минаваше центъра. Пред футболистите на Стойчо Стоев на няколко пъти се отвори възможност за гол след статични положения, но левскарите не успяха да се възползват.

Лудогорец - Левски 
В 69-ата минута "орлите" съвсем спокойно можеше да стигнат до втори гол. Марселиньо центрира отдясно успоредно на голлинията, но Лукаш Саша направи непростим пропуск. Бразилецът не успя да отбележи от два метра, независимо че бе напълно сам. Тук трябва да отбележим и добрата намеса на Боян Йоргачевич, който се хвърли самоотвержено и стопира лежета на топката към вратата.

В 75-ата минута Жуниор Кишада също пропусна добра възможност да се разпише. Останал под ъгал сам срещу вратаря бразилецът шутира право в него.

Лудогорец - Левски
В 86-ата минута Вирджил Мисиджан покачи на 2:0. Холандецът отбеляза красиво попадение. След двойно подаване с Кишада крилото на "орлите" прониза Йоргачевич с прецизен изстрел отдалеч.

В минутите до края на срещата разградчани можеше да вкарат и трети гол, но в крайна сметка резултатът 2:0 остана непроменен, тъй като Мисиджан и Кишада не успяха да се възползват от създадените добри положения.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:0

1:0 Марселиньо 61
2:0 Мисиджан 86

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти