Рудиша допусна първа загуба в Кения

Рудиша допусна първа загуба в Кения

Олимпийският първенец и световен рекордьор в бягането на 800 метра Дейвид Рудиша (Кения) допусна първа загуба в шампионат на страната си. В квалификациите за световното първенство той беше победен от 25-годишния Фъргюсън Ротич. Двамата обаче ще участват на шампионата на планетата по-късно този месец в Пекин (Китай).

"Аз съм шокиран от загубата, но съм щастлив, че ще бъде в отбора за световното първенство", каза 26-годишният Рудиша. Той финишира с време 1:43.89 минута, а Ротич за 1:43.60 минута. Рудиша е световен шампион от 2011 година, но пропусна първенството на планетата преди две години в Москва поради контузия.

Световният шампион Езекил Кембой остана едва четвърти в бягането на 3000 метра с препятствия, но ще пътува за Пекин като защитаващ титлата си. Световният вицешампион Консеслус Кипруто (Кения) остана втори с 8:21.73 минути, а победител стана Джариус Кипчоге Биреч с 8:19.55 минути.

В тима на Кения за Пекин има над 40 състезатели, сред които световната вицешампионка на 5000 метра Мърси Чероно, Кейлъб Мванганги, световен шампион на 3000 метра в зала от Сопот'2014 и бившият световен рекордьор на маратон Уилсън Кипсанг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти