Дзадза донесе шампионска победа на Юве над Наполи (видео + галерия)

Дзадза донесе шампионска победа на Юве над Наполи (видео + галерия)

Отборът на Ювентус постигна важна победа с шампионски привкус над големия си съперник за Скудетото Наполи. "Бианконерите" се наложиха с минималното 1:0, а героят в мача бе резервата Симоне Дзадза, който реализира единствения гол в 88-ата минута на двубоя. Така торинци записаха 15-ти пореден успех на сметката си и за пръв път от началото на сезона се качиха на върха във временното класиране, като изпревариха днешния си съперник с 1 точка. За неаполитанците пък това бе краят на серията им от 8 поредни победи в първенството.
Юве съсече Наполи в края и превзе върха 
Ювентус бе отборът, който имаше инициативата през първото полувреме, докато Наполи действаше по-прибрано и на контраатака. В 14-ата минута домакините създадоха първата си голова възможност в мача, като Хуан Куадрадо пробва удар от трудна позиция и не успя да затрудни Хосе Рейна. След това Пол Погба на два пъти обстрелва вратата на съперника, първо от фаул в 19-ата минута, а след това от далечна дистанция в 30-ата минута, но и двата пъти бе неточен.

В 35-ата минута Наполи създаде първата си по-интересна атака. Елсейд Хисай напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Леонардо Бонучи с решителна намеса попречи топката да стигне до Гонсало Игуаин, който едва ли щеше да сгреши отблизо. При последвалия корнер пък Джанлуиджи Буфон направи страхотно спасяване след изстрел отблизо на Раул Албиол, но защитникът бе извършил и нарушение в атака.
Юве съсече Наполи в края и превзе върха 
В края на частта Юве отново натиста и първо в 39-ата минута Клаудио Маркизио стреля отдалеч, но твърде слабо и без да затрудни вратаря. След това Погба опита нелош удар от границата на наказателното поле, но кълбото мина до гредата.

Наполи започна малко по-добре втората част и още в 46-ата минута Лоренцо Инсиние проби до аутлинията и опита удар от малък ъгъл, но без да затрудни Буфон. Юве обаче бързо се окопити и в 50-ата минута Сами Кедира свали с глава за Патрис Евра, който обаче стреля доста неточно. В 62-ата минута Пауло Дибала направи най-сериозния пропуск в срещата до момента, като бе изведен прекрасно от Погба около точката на дузпата, но ударът му от движение мина над вратата.
Юве съсече Наполи в края и превзе върха 
В 80-ата минута Марек Хамшик отправи никак нелош далечен удар по посока вратата на Буфон, но топката не попадна в очертанията. След това и Гонсало Игуаин опита удар от границата на пеналта, но твърде анемичен. Юве пък отговори с хубав пробив на Погба, който обаче завърши с твърде слаб удар.

Две минути преди края обаче домакините стигнаха до толкова желания гол. Симоне Дзадза бе намерен пред наказателното поле, напредна и пробва силен изстрел, който след рикошет в защитник се озова в мрежата зад Рейна за 1:0.
Юве съсече Наполи в края и превзе върха 
Това се оказа и победното попадение за Юве в мача и отборът излезе начело в класирането с 57 точки. Наполи пък вече е втори в таблицата с 56 точки до момента.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички