Нов кошмар в Мюнхен - Байерн тотално се оголи в защита

Нов кошмар в Мюнхен - Байерн тотално се оголи в защита

Нова ужасна новина на тема "контузия" разтресе Байерн (Мюнхен). Днес защитникът Холгер Бадщубер е получил фрактура на крака и е претърпял операция. Диагнозата е "счупен глезен", заради което той ще се възстановява през следващите три месеца. Това означава, че 26-годишният национал ще пропусне почти всички мачове до края на сезона и не се знае дали ще успее да навлезе във форма за европейското първенство, което започва на 10 юни.

Холгер беше единственият здрав типичен централен защитник на баварците в последно време и ето, че съдбата си направи нова лоша шега с тима на Джосеп Гуардиола. В момента за тази роля Пеп разполага само със Сердар Ташчъ, който обаче все още дори не е дебютирал, а и също се оплакваше от болки. Дейвид Алаба е другият пожарен вариант, а на позицията беше използван и халфът Джошуа Кимих. Трайно контузени са още Хавиер Мартинес и Жером Боатенг, а с по-лека травма е Меди Бенатия. 

Бадщубер е един от най-нещастните състезатели в Германия, тъй като през последните няколко сезона получи поредица от травми, заради които от декември 2012 г. насам има само 25 мача. По-рано през настоящата кампания той се завърна след 200-дневно отсъствие.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички