Далас оглави класирането в Западната конференция след победа над Вашингтон

Далас оглави класирането в Западната конференция след победа над Вашингтон

Тайлър Сегин се разписа два пъти при серия от четири шайби за Далас във втората третина на мача срещу Вашингтон, спечелен от Звездите с 4:3 в събота вечер. С това Далас оглави не само класирането в Централната дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), а и като цяло в Западната конференция. Далас започна мача с точка зад лидера в дивизията и конференцията Чикаго, който обаче отстъпи с 2:3 на Анахайм след гол в продължението на Райън Гецлаф.

Окрилени от оспорвания мач в Чикаго, Звездите изиграха страхотна втора третина и нанизаха четири шайби във вратата на Брейдън Холтби, който загуби в редовното време за първи път от 12 ноември насам. Матияс Янмарк даде аванс на Далас, Джейми Бен вкара 29-ия си гол за сезона, а Сегин добави още две шайби и вече е с 30 в листата на реализаторите от редовния сезон. Алекс Овечкин, Джъстин Уилямс и Андре Бураковски се разписаха в третата част за отбора от Вашингтон, който остава категоричен лидер в Източната конференция и има седем точки повече от Далас и Чикаго, които са равни с по 77. Овечкин пък няма равен в класацията на голмайсторите на НХЛ, която оглавява с 35 шайби.

Бостън се възползва от почивния ден за Детройт и измести Червените криле от второто място в Атлантическата дивизия. Давид Крейчи вкара победния гол за 4:2 над Минесота, а Йонас Густавсон спаси 31 удара на вратата на Мечоците. Дивите загубиха не само мача, а и треньора си Майк Йео, който беше уволнен минути след сирената.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти