Маркиньос закопа Ботев Пд 30 секунди след изтичане на добавеното време (видео)

Маркиньос закопа Ботев Пд 30 секунди след изтичане на добавеното време (видео)

Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград) завършиха 2:2 в мач от 31-ия кръг на "А" група. Канарчетата на два пъти повеждаха в резултата чрез автогол на Мартин Тошев и попадение на Тодор Неделев, но гостите от Благоевград успяваха да изравнят. Първо Тошев се реабилитира за автогола, а 30 секунди след изтичане на даденото от рефера Таско Тасков триминутно продължение на двубоя резервата Маркиньос донесе точката на своя отбор.

Първата сериозна опасност бе пред вратата на домакините. В 10-ата минута Мартин Тошев получи извеждащ пас отляво и подаде към свой съотборник, който вкара топката в мрежата на канарчетата, но попадението бе отменено поради изключително спорна засада на Тошев.

Ботев отговори с два изстрела от средна дистанция, които Костов изби. В 26-ата минута канарчетата комбинираха добре пред наказателното поле на гостите. Наско Милев намери Неделев, който подаде към Йордан Христов, бранителят шутира по земя, но покрай дясната греда.

В 37-ата минута Лазар Марин осъществи пробив отляво, чрез който преодоля трима противникови футболисти и стреля по диагонал, но Костов улови. Само 120 секунди по-късно пореден опасен изстрел на играч на Ботев, този път на Даниел Златков с глава, не намери целта.

Така се стигна до 45-ата минута, в която домакините заслужено откриха резултата. Това обаче стана със сериозната помощ на централния нападател на орлетата Мартин Тошев, който вкара в собствената си врата след центриране от корнер и удар с глава.

В началото на втората част пловдивчани отново бяха по-активният тим, но в 58-ата минута Пирин успя да изравни. Тодор Траянов центрира отдясно към Мартин Тошев, който вкара с глава за 1:1.

Седем минути по-късно Ботев бе близо отново да поведе в резултата, но Наско Милев не успя да преодолее Красимир Костов. Все пак канарчетата стигнаха до второ попадение, но това се случи три минути преди края на редовното време, когато Башлиев фаулира Неделев пред наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият, който с прецизен удар над стената реализира за 2:1 за Ботев.

Футболистите на Наджи Шенсой не се отчаяха от получения гол и финалният им натиск даде резултат. Тридесет секунди след изтичане на даденото от рефера Таско Тасков триминутно добавено време на мача последва центриране от центъра на терена, топката стигна до Тошев, който намери изскочилия от дълбочина Маркиньос. Бразилецът с български паспорт овладя на гърди и след техничен изстрел с десния крак оформи крайното 2:2.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ПИРИН 2:2

БОТЕВ ПД: Голас, Христов, Терзиев, Ощипко, Златков, Марин, Юсеин, Старокин, Тютюков, Неделев, Милев

ПИРИН: Костов, Башлиев, Дюлгеров, Сандев, Николов, Попев, Дяков, Тошев, Тасев, Траянов, Благов

СТАДИОН: "Коматево", Пловдив

СЪДИЯ: Таско Тасков

Снимка: Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти