Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Григор Димитров отново на полуфинал в Истанбул

Григор Димитров отново на полуфинал в Истанбул

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Истанбул. Първата ракета на България спечели със 7:6 (1), 6:1 срещу Иржи Весели от Чехия след 1 час и 18 минути игра. В спор за място на финала той ще играе срещу хърватина Иво Карлович, поставен под номер 3, или испанеца Марсел Гранойерс.

Българинът достигна полуфиналите в надпреварата за втора поредна година. 29-ият в света си осигури 21 650 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, които той защитава от миналия сезон.

Григор успя да обърне първия сет и го спечели след тайбрек. Двамата започнаха убедително при своите сервис геймове. Леко колебание в играта на Димитров позволи на чеха да пробие за 4:2. Най-добрият български тенисист губеше с 2:5  и дори спаси сетбол преди да спечели 3 поредни гейма и да изравни за 5:5. При първата си възможност за пробив в срещата Григор направи фантастичен минаващ удар от бекхенд. В последвалия тайбрек българинът бе повече от убедителен и загуби само една точка.

След разочароващия за Весели тайбрек той сякаш се пречупи и във втората част не оказа толкова сериозна съпротива. Една от причините бе и отличната игра на Димитров, който проби за 3:1 след два поредни минаващи удари при опити на съперника за излизания на мрежата. От този момент до края българинът тотално доминираше. С втория най-красив удар в мача той си осигури шанс за пробив в шестия гейм, след като успешно прехвърли чеха. Григор успя да завърши двубоя подобаващо с гейм на нула при свой сервис.

Това бе втора среща на българина срещу Весели след турнира в Букурещ през 2014 г., когато Григор печели със 7:6 (5), 6:2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти