Чудото е възможно - Илия Груев изведе Дуисбург до нова безценна победа (видео)

Чудото е възможно - Илия Груев изведе Дуисбург до нова безценна победа (видео)

Воденият от българския наставник Илия Груев Дуисбург продължава борбата си за оцеляване във Втора Бундеслига. Днес "зебрите" надвиха с 2:1 един от преките си конкуренти Фортуна (Дюселдорф) и се измъкнаха от последното място в класирането. Тимът на Груев е в най-добра форма от всички в долната половина на таблицата и вече е само на точка от спасителното 15-о място, а до края на сезона остават два кръга.

Преди близо 30 000 свои фенове Дуисбург игра по-агресивно и заслужено спечели мача, който самият Груев определи като задължителен, ако отборът иска да запази мястото си в дивизията. След нулево първо полувреме Кингсли Онуегбу откри резултата в 47-ата минута, а малко по-късно бившият нападател на Интер, Киево и Локомотив (Москва) Виктор Обина вкара втори гол. Фортуна намали в 67-ата минута чрез Жоел Понианпало, но не успя да се добере до равенство и остана само на точка пред днешния си съперник.
Останалите мачове от 32-ия кръг донесоха още добри новини за Груев и компания. Падерборн загуби с 1:2 у дома от лидера Фрайбург и се озова на последното място, с равен брой точки с Дуисбург. С успеха Фрайбург официално се завърна в Бундеслигата. Друг от конкурентите на "зебрите" - ФСВ Франкфурт, също се провали на собствен терен - 1:4 срещу Кайзерслаутерн. Единствено Мюнхен 1860 се наложи с 2:0 като гост на Санкт Паули и напусна зоната на изпадащите.

Както е известно, Груев застана начело на Дуисбург в момент, когато отборът имаше 6 точки от 13 мача и беше смятан за сигурен изпадащ. "Зебрите" обаче записаха 3 победи в последните 4 кръга и възродиха надеждите си за оцеляване. До края на сезона на тима предстоят гостуване на Зандхаузен и домакинство на РБ Лайпциг.

ДУИСБУРГ - ФОРТУНА (ДЮСЕЛДОРФ) 2:1
1:0 Онуегбу (47)
2:0 Обина (58)
2:1 Похянпало (67)

МИНУТА ПО МИНУТА

Останалите мачове днес:
ФСВ Франкфурт - Кайзерслаутерн 1:4
Падерборн - Фрайбург 1:2
РБ Лайпциг - Арминия (Билефелд) 1:1
Санкт Паули - Мюнхен 1860 0:2
Унион (Берлин) - Бохум 1:0

КЛАСИРАНЕ!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти