Габрово прие националното отборно първенство по шотокан карате-до

Габрово прие националното отборно първенство по шотокан карате-до

През уикенда в град Габрово се проведе националното отборно първенство и V национална купа по шотокан карате-до. Организатори на състезанието бяха карате клуб "Янтра", Община Габрово и Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Над 336 каратеки от 17 клуба, в различни възрастови групи, се състезаваха в дисциплините "Ката" и "Кумите" в спортната зала "Орловец". Всеки състезател имаше право да участва и в двете дисциплини. В кумите отборно шампиони станаха каратеките на СК Ипон, които заслужиха 2 първи, 1 второ и 4 трети места, пред КК Спартак 14 и КК Fighters-NSA.

В ката отборно първи е КК Ронин с 2 първи и 1 второ места, следван от СК Ипон и КК Янтра.

Събитието получи специалната подкрепа от градоначалника на община Габрово Таня Христова, която освен, че бе гост на събитието и наблюдаваше с интерес единоборствата, награди и всички победители в различните категории.

Провеждането на националното отборно първенство пък стана възможно благодарение на финансовата помощ на Министерство на младежта и спорта. Надпреварата бе сериозна подготвителна тренировка за предстоящото световно първенство, което ще се проведе през октомври в България.

24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа ще се състои от 7-9 октомври в Бургас.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти