Белгия стъпка Унгария по пътя към четвъртфинала (видео+галерия)

Белгия стъпка Унгария по пътя към четвъртфинала (видео+галерия)

Отборът на Белгия е поредният участник на 1/4-финал на Евро 2016. "Червените дяволи" достигнаха до тази фаза на турнира по абсолютно убедителен начин с успех с 4:0 над Унгария в осминафиналния сблъсък между двата тима. Тоби Алдервейрелд в 10-ата, Миши Батшуай в 78-ата, Еден Азар в 80-ата минута и Ферейра Караско в 91-ата минута донесоха успеха на белгийците, които можеха да спечелят и още по-убедително, като направиха куп пропуски пред вратата на Габор Кирай, а нацелиха и една греда. Маджарите пък разочароваха и не можаха да продължат с добрите игри, които демонстрираха в груповата фаза. Това е най-голямата победа на Белгия на голям футболен форум до момента.

Срещата стартира с мощен натиск на Белгия. Още от самото начало "червените дяволи" заредиха атака след атака към вратата на Габор Кирай. В 4-ата минута Кевин де Бройне стреля над вратата. Две по-късно Ромелу Лукаку се пребори с двама бранители в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Кирай. В следващата атака Де Бройне получи пас на границата на пеналта и стреля, но без да затрудни вратаря.

Натискът на белгийците даде резултат в 10-ата минута, когато Де Бройне центрира от фаул и Тоби Алдервейрелд с глава отблизо простреля вратата за 0:1.

Това попадение още повече вдъхна увереност на играчите на Белгия, които продължиха да обстрелват вратата на съперника. В 15-ата минута Де Бройне бе изведен на скорост в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря. След това в 20-ата Алдервейрелд отправи неточен шут от дистанция.

Една от малкото възможности за Унгария дойде в 23-ата минута, когато Балаш Джуджак се освободи пред наказателното поле и стреля, но Тибо Куртоа плонжира и спаси.

Последваха нови възможности за белгийците и в 30-ата минута Ромелу Лукаку центрира за Де Бройне, който стреля с глава отблизо, но не успя да затрудни Кирай. В 32-ата минута Раджа Наинголан и Лукаку организираха атака, като нападателят получи в наказателното поле, но не успя да отправи точен изстрел. В 35-ата минута пък Де Бройне нацели греда след изстрел от фаул, а две след това и Наинголан шутира покрай вратата.

В заключителните минути и маджарите показаха, че не са се предали и отправиха два удара към вратата на Куртоа. Първо в 39-ата минута Ловренчич стреля опасно покрай вратата, а две по-късно Джуджак опита изстрел от границата на пеналта, като той бе лек, но мина опасно близо до гредата.

В 42-ата минута пък Белгия пропусна поредна златна възможност да удвои преднината си като Дрис Мертенс бе изведен очи в очи с Кирай, но стреля право във вратаря.

И втората част започна с шанс за Белгия. Еден Азар се освободи отляво и стреля опасно, но Кирай спаси. Унгария обаче също стоеше по-добре и в 50-ата минута Адам Салай получи отдясно, но стреля над вратата. В ответната атака Де Бройне шутира покрай вратата на съперника. В 54-ата минута пък дойде най-добрата възможност за маджарите. Салай получи чудесно центриране в наказателното поле и отблизо стреля с глава, като в последния момент Вертонген се намеси, за да опази вратата си.

Размяната на атаки продължи и в следващите минути, като в 61-ата Наинголан стреля от движение покрай вратата, а в 65-ата Адам Пинтер опита изстрел от дистанция, като топката се отби от крака на Алдерейрелд и затрудни Куртоа, който с мъка изби. В 68-ата минута след разбъркване в пеналта на Белгия Роланд Юхаш стреля опасно и кълбото облиза далечната греда, но отново бе в аут.

Белгия обаче реши всичко в рамките само на две минути. В 78-ата минута Еден Азар напредна отляво и центрира по земя за Миши Батшуай, който отблизо засече кълбото в опразнената врата за 0:2. Само две минути по-късно "червените дяволи" сътвориха страхотна контраатака, Азар получи пред наказателното поле, финтира защитник и със силен шут не остави шанс на вратаря за 0:3.

В края Унгария потърси поне почетен гол и Салай пропусна добра възможност в наказателното поле. В добавеното време обаче Белгия организира нова светкавична контра и Яник Ферейра Караско довърши съперника с четвърти гол във вратата на Кирай.

Така Белгия продължава на 1/4-финал, където предстои да се изправи срещу Уелс на 1 юли.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

ГАЛЕРИЯ С ФЕНОВЕТЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти