Италия търси мъст срещу еврошампиона

Италия търси мъст срещу еврошампиона

Тази вечер предстои да се изиграе най-очакваният сблъсък от 1/8-финалната фаза на Евро 2016. Един срещу друг на "Стад дьо Франс" в Париж застават отборите на Италия и Испания. Срещата е от 19:00 часа българско време и ще бъде ръководена от турския арбитър Джунейт Чакър.

Мачът е повторение на финала от 2012 година, когато Испания разби Италия с 4:0 и спечели втората си поредна европейска титла. Сега обаче "адзурите" са настроени за мъст. Италианците имат амбиции да спрат "Ла Фурия" по пътя към нов трофей, с което пък самите те ще направят поредна важна крачка напред в турнира. На пръв поглед силите изглеждат изравнени и всеки от двата съперника има своите шансове да триумфира в сблъсъка на титаните.

Италия няма победа над Испания в официален мач от далечната 1994 година. Освен поражението на финала през 2012 година, "адзурите" бяха отстранени от иберийците и на Евро 2008 с дузпи в срещата на 1/4-финала. Преди това обаче Италия имаше дълъг период на доминация над Испания, като в продължение на 74 години нямаше загуба от този противник в официален двубой.

Висенте Дел Боске не направи нито една промяна в стартовите си единадесет в първите три мача в турнира. Сега обаче той разполага с оптимален състав, като всички контузени играчи са възстановени и на разположение. Това може да даде повече опции на наставника, който да реши да изненада съперника.

В същото време Антонио Конте най-вероятно няма да може да разчита на услугите на халфовете Антонио Кандрева и Федерико Бернардески. Двамата до последно бяха под въпрос, като страдаха от контузии и е много вероятно да не вземат участие в мача. В италианските медии се появиха информации, че селекционерът е склонен да промени схемата на игра на 3-4-3 за този мач, но ще видим дали наставникът е склонен да поеме подобен риск срещу еврошампиона.


Евро 2016, 1/8-финал:

ИТАЛИЯ - ИСПАНИЯ

Вероятни състави:

ИТАЛИЯ: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Флоренци, Пароло, Де Роси, Джакерини, Дармиан, Пеле, Едер

ИСПАНИЯ: Де Хеа, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Фабрегас, Силва, Иниеста, Нолито, Мората

Стадион: "Стад дьо Франс", Париж
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Начало: 19:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти