"Моряците" разклатиха стола на Александър Димитров (видео)

"Моряците" разклатиха стола на Александър Димитров (видео)

Отборът на Черно море постигна изключително важен успех с 1:0 при гостуването си на Берое в Стара Загора, като по този начин спря негативната си серия от четири мача без победа. В герой за футболистите на Георги Иванов се превърна Иван Коконов, който матира стража на домакините още в 8-ата минута на мача. beroe-chernomore_30092016_captinsПоложението при Берое остава критично. Феновете на домакините изразиха бурно недоволството от играта на отбора. Привържениците започнаха да скандират "оставка" по адрес на Александър Димитров. Това е трети пореден мач без успех за "зелените". След равенството 0:0 срещу Дунав и разгромната загуба с 4:0 от ЦСКА-София, днес "заралии" отново загубиха.

Интересен факт е, че след осем изиграни мача Берое са вкарали едва пет гола, което е и третата най-слаба атака в Първа лига.
 
Двубоят започна ударно, когато Иван Коконов заби първия гол в мача още в 8-ата минута. Той се разписа за "моряците", след като успя да засече подаване отдясно. Това е първият гол за сезона на крилото. beroe-chernomore_30092016_bozhilovВ 15-ата минута Берое направи добра атака, но гостуващата отбрана се справи със ситуацията. В 19-ата минута голмайсторът Коконов стреля към вратата на Макенджиев, но шутът му попадна в ръцете на вратаря.

В 35-ата минута Божилов опита да стреля към вратата на Коварж, но защитник на гостите застана на пътя на топката. Това беше и първата по-опасна атака за играчите на Александър Димитров.

Второто полувреме започна по най-лошия начин за "зелените". В рамките на 60 секунди капитанът Иво Иванов си изкара два жълти картона, а по-този начин остави Берое с 10 души на терена.

В 59-ата минута Неманя Милисавлевич направи много добър пробив през центъра на терена и опита изстрел от дистанция, но кълбото мина над вратата пазена от Коварж. Три минути по-късно гостите пропуснаха златен шанс да накажат Макенджиев за втори път. Георги Илиев от няколко метра не успя да се разпише.
beroe-chernomore_30092016_bozhilov-2В 66-ата минута Радослав Кирилов пропусна най-чистата възможност за тима през втората част. Той овладя подаване, излезе очи в очи с Коварж, но вратарят се справи със ситуацията.

В 80-ата минута феновете на Берое започнаха да скандират "оставка" по адрес на старши треньора на тима - Александър Димитров. В последните минути на срещата домакините опитаха натиск, но шансовете пред тима бяха твърде малко, за да застрашат вратата на "моряците".

В следващия кръг Черно море приема Верея, а "зелените" са домакини на Ботев (Пловдив).

Първа професионална лига, 9 кръг:

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ 0:1

0:1
Иван Коконов (8)

Стартови състави:

БЕРОЕ: 22. Благой Макенджиев, 19. Александър Василев, 6. Иво Иванов, 21. Венцислав Василев, 18. Атанас Зехиров, 3. Карлос Охене, 4. Кохей Като, 14. Георги Божилов, 77. Давид Манга, 11. Неманя Милисавлевич, 9. Радослав Кирилов

Ст. треньор: Александър Димитров

ЧЕРНО МОРЕ: 31. Пржемисъл Коварж, 73. Ондрей Сукуп, 5. Стефан Станчев, 22. Пламен Николов, 4. Михаил Венков, 6. Александър Цветков. 84. Тодор Паланков, 7. Уго Секо, 21. Георги Илиев, 13. Иван Коконов, 9. Бакари

Ст. треньор: Георги Иванов

Стадион: "Берое", Стара Загора
Съдия: Ивайло Стоянов

КЛАСИРАНЕ

Снимки: beroe.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички