Разследващи: Употреба на алкохол е довела до смъртта на Хосе Фернандес

Разследващи: Употреба на алкохол е довела до смъртта на Хосе Фернандес

Питчерът на Маями Марлинс Хосе Фернандес и неговите приятели са били под въздействието на алкохол при трагичния инцидент миналия месец, довел до смъртта им, сочат данни от разследването. Бейзболната звезда от МЛБ и двама негови спътници загинаха при катастрофа с моторна лодка в залива на Маями в малките часове на 25 септември.

Според клетвена декларация на служители от общината на Маями-Дейд и трите жертви са излъчвали остра миризма на алкохол, съобщи в. "Маями Хералд". От изданието цитират следователи, които твърдят, че управлявалият моторницата е ускорявал с "безразсъдство, подсилвано от употребата на алкохол".



Официалният доклад от токсикологията е готов, но точните данни от него все още няма да бъдат разкривани. Засега не се съобщава и кой е карал лодката. Разследването на инцидента продължава, като се извършват огледи на останките от плавателния съд, проверяват се двата двигателя и се анализират данните от навигационната система.

Потвърдено беше, че 24-годишният Фернандес и приятелите му са загинали не от удавяне, а на място вследствие на удара. Причината е, че лодката им се е забила с висока скорост във вълнолома на Маями Бийч – зона, принципно забранена за плаване. Затова инцидентът се разследва и от щатската комисия за опазване на рибите и дивия живот във Флорида.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти