Спектакъл между Торо и "росонерите" (видео + галерия)

Спектакъл между Торо и "росонерите" (видео + галерия)

Отборите на Торино и Милан завършиха при резултат 2:2 в един изключителен спектакъл от програмата на поредния 20-и кръг в италианската Серия А. Така двата тима регистрираха четвърто поред реми помежду си в Торино, а треньорът на домакините Синиша Михайлович не успя да вземе мечтания реванш заради загубата от "росонерите" с 1:2 за Купата на Италия преди няколко дни. Със спечелената точка Милан събра 37 и изпревари градския съперник Интер във временното класиране, но остана далеч зад лидера Ювентус - на цели 8 точки. Торино е 8-и с 30 точки, колкото има и Фиорентина.

Резултатът беше открит с гол на Андреа Белоти в 21-ата минута. Само четири минути по-късно и Бенаси записа името си сред голмайсторите. В 55-ата минута Милан намали чрез Андреа Бертолачи. В 60-ата минута равенството беше възстановено от Карлос Бака, който вкара от дузпа.
Торино и Милан не се победиха в спектакъл 
Първата опасност беше пред вратата на Милан още в 4-ата минута, когато вратарят Донарума не успя да изчисти една центрирана отдалеч топка. Той "увисна" във въздуха, но решителна намеса на Габриел Палета попречи топката да попадне у изключително опасният нападател Андреа Белоти. Малко по-късно именно Белоти успя да нанесе първия удар в рамките на вратата, но Донарума спаси. Милан отговори с хаотични атаки, които не доведоха до нищо опасно пред вратата на Джо Харт.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Белоти се оказа най-съобразителен след едно разбъркване пред вратата на Донарума, като насочи топката в десния ъгъл. Пет минути по-късно и Бенаси вкара при идентична ситуация. В 30-ата минута Адем Ляич можеше да направи резултата класически, но Донарума спаси изпълнената от сръбския нападател дузпа. Това се случи за втори път през сезона след мача от втория кръг между Милан и Торино, когато Донарума отрази удара от 11-те метра на Белоти.
Торино и Милан не се победиха в спектакъл 
В 38-ата минута Милан стигна до първата си сериозна възможност, след като Сусо отправи опасен удар с левия крак, но Джо Харт спаси. Две минути преди края на първото полувреме Харт отново се прояви, като спаси удар на Андреа Бертолачи отблизо.

Отборът на Милан излезе преобразен през втората част и упражни сериозен натиск в началото, който се материализира в 55-ата минута. Тогава при едно невероятно разбъркване пред вратата на Харт Бертолачи успя да прокара топката в мрежата въпреки опитите на английския страж да я избута. Новата технология за гол-линията обаче показа, че има попадение. Голът даде импулс в играта на "росонерите" и в 60-ата минута те стигнаха до изравнителен гол чрез Карлос Бака, който реализира отсъдената за нарушение срещу Габриел Палета дузпа.

Торино и Милан не се победиха в спектакъл 
Играта стана много динамична, като и двата отбора вече проявяваха апетит към победата. В 74-ата минута Торино беше много близо до трети гол, след като Андреа Белоти успя да нанесе хубав удар по земя, но топката мина встрани от вратата на Донарума. Пет минути преди края Адем Ляич отправи опасен удар от малък ъгъл, но Донарума с нова блестяща изява извади топката в ъглов удар.
Две минути преди края на редовните 90 минути Милан остана с човек по-малко, след като Романьоли получи втори жълт картон за закъсняло действие срещу Белоти.

До края липсваха интересни положения пред двете врати и така двата тима се оттеглиха без да излъчат победител.

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти