Надал започна с трисетова победа

Надал започна с трисетова победа

След проблемите с контузии през миналия сезон Рафаел Надал изглежда в доста по-добро физическо състояние. Испанецът преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия след стабилна игра и победа с 6:3, 6:4, 6:4 над германския ветеран Флориан Майер.

Рафа, който в момента е девети в света, миналата година отпадна на старта след загуба от Фернандо Вердаско. Днес той заигра по-силно с течение на мача. Имаше моменти, в които Майер го затрудни, но и моменти, в които Надал напомни за най-добрите си дни с фантастична защита и невероятни удари.

Следващият съперник на носителя на 14 титли от Големия шлем е Маркос Багдатис. Кипърецът водеше с 6:3, 3:0, когато Михаил Южни се отказа и напусна турнира.

Поставеният под номер 3 Милош Раонич също бе убедителен в първия си мач в Мелбърн. Той победи Дъстин Браун от Германия с 6:3, 6:4, 6:2. Той отстрани Браун за втори пореден път на турнир от Големия шлем, като го победи и на US Open.

Раонич продължи да демонстрира атакуващия си стил с доста по-чести излизания на мрежата, върху който наблагя и с новия си треньор Рихард Крайчек. Миналата година 26-годишният канадец регистрира най-доброто си представяне в Австралия, след като достигна до четвъртфиналите.

Александър Зверев пък имаше нужда от пет сета, за да преодолее първия кръг. 19-годишният германец спечели срещу Робин Хаасе от Холандия с 6:2, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2. Давид Гофен, който е поставен под номер 11, също трябваше да играе пет сета. Белгиецът се справи с Райли Опелка от САЩ след 6:4, 4:6, 6:2, 4:6, 6:4.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН ПРИ МЪЖЕТЕ

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички