Селта игра 15 минути в Хихон (видео)

Селта игра 15 минути в Хихон (видео)

Три дни след епопеята си срещу Шахтьор (Донецк) осминафиналистът в Лига Европа Селта проспа голяма част от гостуването си на слабака Спортинг Хихон в двубой от 24-ия кръг на Примера дивисион, но все пак успя да спечели една точка след 1:1. Домакините водеха с 1:0 до 75-ата минута и тотално доминираха. Те удариха две греди, веднъж Ласина Траоре пропусна с глава от няколко метра, а в 49-ата минута Мой Гомес донесе преднината след точно изпълнена дузпа. В 74-ата минута обаче централният защитник на Спортинг Хорхе Мере се принуди да фаулира излезлия сам срещу вратаря Тео Бонгонда, а при последвалото изпълнение на нарушението Яго Аспас промуши кълбото под стената за 1:1.

Веднага играта се пренесе пред полето на домакините и в грешка на страничния съдия - маркирал несъществуваща засада в 77-ата минута, лиши Карлес Планас от втори гол за Селта. Секунди по-късно пък Пабло Ернандес нацели напречната греда на вратата на Хихон.

До края обаче десетимата играчи на Руби удържаха ремито и вече са на 2 точки от първия отбор над чертата. Тимът от Галисия пък е десети в класирането.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти