Яловият тим на Гатузо изригна

Яловият тим на Гатузо изригна

Легендата на Милан и "Скуадра адзура" Дженаро Гатузо постигна първа победа като гост,  начело на Пиза в Серия "Б", след като неговият тим спечели с 4:2 срещу Асколи. Специалистът миналата година изведе тима си до втория ешелон на калчото, след като бе изпаднал преди шест години.

Поради финансовите проблеми тосканците имаха сериозни драми, а в първите 13 мача бяха отбелязали едва четири попадения далеч от Пиза. Интересното е, че отборът, който има най-слабото нападение в Серия "Б", беше вкарал едва 11 гола в първите 26 мача.

Така изненадващо вкара цели четири при гостуването на Асколи, който нямаше поражение от 11 мача, а освен това поведе с 1:0 след попадение на Фавили. Момчетата на Гатузо изригнаха с четири гола в рамките на 40 минути между средата на първото и на второто полувреме. Масуки (26), Манини (37), Масуки (42) и Ангуили (64) обърнаха мача, а ветеранът Качия оформи крайното 2:4.

Въпреки че тимът вкара близо 1/3 от головете си за сезона в една среща, Пиза остана с най-слабото нападение (15), но и с най-добрата защита (17). Тимът има едва шест победи и 13 равенства, като осем от тях са без голове, а останалите пет при резултат - 1:1.

"Нерадзурите" са на 15-то място с 31 точки, като основната цел е оставане в групата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички