Алегри бесен, нападна остро шеф на Ювентус

Алегри бесен, нападна остро шеф на Ювентус

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри изригна срещу спортния директор на Ювентус Джузепе Марота, който тази сутрин в италианските медии се оплакваше от сериозните грешки на съдиите към неговия тим през сезона. Треньорът е бесен заради незачетения гол на Робиньо в 65-ата минута, когато топката мина голлинията преди Маркезе да я изчисти, но попадението не бе зачетено и Милан завърши 1:1 в гостуването си срещу Катаня. Така утре "бианконерите" могат да се доближат само на две точки от първото място при успех над Наполи.

”Беше трудно да се види, но това на Робиньо беше гол. Ядосън съм повече на двете несъществуващи засади, които ни вдигнаха, но не искам да се оплаквам от реферите. Проблемът е, че всички говорят, а трябва да ги оставят на спокойствие. След като другите само говорят, явно ще трябва и ние да започнем да го правим. Ние не се оплакваме никога, но трябва да започнем да го правим, тъй като другите не спират. Тази сутрин отново четох, че някой иска да има помощ от реферите. Имам предвид Марота. Ние изиграхме пет равностойни мачове тази година и във всичките бяхме ощетети. Мога дори да ви кажа за кои мачове става въпрос. Днес, срещу Ювентус, когато всичко изглеждаше свършило в наша полза, във Флоренция и в Рим срещу Лацио, когато ни дадоха дузпа и после я отмениха. Само при загубата срещу Интер не сме били ощетявани.  Това са четирите мача, които не спечелихме. Трябва да си мълчат, а не да продължават да дават интервюта и да хленчат. Незачетеният гол на Сълей Мунтари важи целият сезон.(б.а. при равен брой точки между Милан и Юве в края на сезона, торинския гранд ще е шампион, тъй като има по-добри показатели в преките двубои. Първата среща завърши 2:0 за Юве, а във втората, когато Милан водеше бе отменен гола на Мунтари за моментното 0:2, а в последствие срещата завърши 1:1) Ние никога не правим полемики, но след това другите само говорят за съдиите. Най-вероятно трябва да започна и аз да говоря за съдийските решения”, коментира на висок глас Алегри, който преди няколко седмици беше обявил публично, че Марота и Антонио Конте не трябва да говорят да реферите.

Интересното е, че преди дербито между Милан и Ювентус от ръководството на Старата госпожа се оплакваха публично от реферите и на „Джузепе Меаца” получиха съдийска помощ, като не бе зачетен гол на Мунтари, когато топката бе влезнала един метър във вратата.

След това двата клуба сключиха премирие, но след интервюто на Пепе Марота в „Тутоспорт” днес и новите грешки на реферите, треньорът на Милан излезе от кожата си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти