Везенков подписа с Барселона!

Везенков подписа с Барселона!

Талант №1 на родния баскетбол Александър Везенков ще продължи кариерата си в редиците на испанския вицешампион Барселона. Договорът между двете страни вече е факт и е с продължителност 4 години. Арис (Солун) ще получи 315 000 евро за правата на 19-годишната звезда, а в контракта между Везенков и Барса фигурира така наречената "НБА аут" клауза, според която той може да заиграе отвъд океана срещу сумата от 1 милион евро.

Каталунците са 23-кратни шампиони на Испания и 18-кратни носители на Купата на Краля, като освен това имат и два триумфа в най-силната европейска клубна надпревара - Евролигата. През настоящата година те останаха на крачка от върха, отстъпвайки в битката за титлата на големия си съперник Реал (Мадрид).

Алекс Везенков изигра фантастичен сезон и бе безспорен лидер в редиците на Арис. С екипа на "жълто-черните" той записа средни показатели от 17.0 точки, 7.3 борби, 1.7 асистенции и 1.1 отнети топки в 35 мача в гръцкото първенство.

Нашенецът бе заявил участието си в тазгодишния Драфт на НБА, но оттегли името си в посочените срокове и най-вероятно ще опита късмета си отново догодина, след като е натрупал далеч по-сериозен опит на клубно ниво.

Везенков ще се превърне в първият играч в историята на родния баскетбол, който облича екипа на колоса от столицата на Каталуня.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти