Ръководството на НВЛ проведе среща с кмета на Разлог Красимир Герчев 01 юли 2020 | 16:26
Разлог има належаща нужда от нова зала за волейбол, обсъдиха създаване на женски отбор

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор Станислав Николов проведоха работна среща с кмета на Разлог Красимир Герчев и президента на Пирин (Разлог) Радко Тумбев, на която бяха обсъдени важни теми за развитието на волейбола.

Посещението в Разлог e част от политиката на новото ръководство на НВЛ и даде началото на редица срещи с представители на волейболни клубове, волейболни центрове и местната власт за обсъждане на съвместни планове за развитие на спорта.

"Разлог е един от центровете, които генерират волейбол, генерират национали, генерират бъдеще за спорта. Пирин е клуб с големи традиции, школа, която от дълги години ражда таланти и изгражда волейболисти. В момента има много належаща нужда клубът и общината да развият спортната инфраструктура за волейбол, защото базата, с която разполагат, е морално и физически остаряла. И това определено спира развитието на клуба и волейбола в Разлог - желаещите да тренират са много повече, отколкото физическият капацитет на залата позволява. Общината има готовност с терени и идейни проекти, но сама много трудно може да се справи и разчита на подкрепа - било то от държавата, било то от частни инвеститори", заяви Атанас Гаров след срещата в Разлог.

"Освен мъжко направление в Разлог се развиват и девойки - всички гарнитури до старша възраст. И са на доста добро ниво. Втората основна тема, която обсъдихме, е може ли и как да се сформира и представителен женски отбор на Пирин (Разлог). Споделихме с Красимир Герчев детайлите и плановете ни за развитие и подпомагане на клубовете. Обяснихме, че Национална волейболна лига поема и съдийските разходи с цел минимизиране на разходите за самите клубове. След дискусия стигнахме до разбирателството, че сериозно ще се разгледа възможността за сформиране на женски отбор", обяви председателят на НВЛ.

Освен че през годините Пирин изгражда редица национали за мъжкия национален отбор, дори и в настоящето имаме ярки примери, че местната школа създава и отлични състезатели при жените. От Разлог тръгват по своя волейболен път Добриана Рабаджиева и Мария Каракашева.

Освен развитието на школата с традиции в клуба, регистриран през 1946 година, председателят на Национална волейболна лига и кметът на Разлог обсъдиха и продължение на темата с нужното подобряване на спортната инфраструктура, тъй като районът е туристически и е много благоприятен за спортен туризъм през лятото.

Добави коментар Коментари (5)

АРХИТЕКТА (Гост) 5 отговор
01 юли 2020 | 23:20

Данчо Лазаров направи първата копка на залата през далечната 2009г.,ако не ме лъже паметта с мащабно медийно присъствие.За залата има изготвен прекрасен технически проект,който само трябва да се актуализира.Град Разлог е ЕДНА ОТ НЕУМИРАЩИТЕ ЛЮЛКИ НА ВОЛЕЙБОЛА с дъргогодишна история и традиции.Града заслужава една модерна поливалентна зала,която съчетана с прекрасната планина Пирин и ски центъра в Банско със сигурност ще върне инвестицията за максимум пет години.Тук е ролята и мястото на Атанас Гаров,Давид Давидов,Петър Кънев,Радко Тумбев и Община Разлог да се заемат с осигуряване на финансирането за построяването на залата, включително и от Европейски фондове. Рейтинг: 8 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Иван (Гост) 4 отговор
01 юли 2020 | 20:50

Стига с тези заплати отбор жени ще правят . Рейтинг: 8 1

Айде бе (Гост) 3 отговор
01 юли 2020 | 19:32

А заплатите да ни дадете или кой взел взел.Само се снимате а резултат Нула. Рейтинг: 8 2

Маро (Гост) 2 отговор
01 юли 2020 | 18:07

Оправиха мъжете сега и жени тия само ги лъжат Рейтинг: 10 1

Първа копка (Гост) 1 отговор
01 юли 2020 | 17:36

Аз присъствах на първата копка на новата разложка зала през пролетта на 2009. Федерацията беше поканила височайши гости от цяла Европа. 11 години по-късно, още чакаме втората копка :- Рейтинг: 14 0

otwraten fen na sporta (Гост)
03 юли 2020 | 00:01

не пишете глупости..никой не е канил никакви гости..просто тогава в хотел Катарино а след това и на Голф комплекса се състоя семинар на европейската волейболна федерация..цялото политбюро на европейсксата волейболна федерация беше в България..и по край този семинар велможите от балакнстрой решиха да си направят една безплатна реклама...но не им се получи нищо...първата копка я направи президента на ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛА ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗАЕДНО С БАЛКАНЦИТЕ...мястото където трябваше да се построи залата беше зад старата зала..проекта беше чудесен,съвременен,но......а дано ама нада ли...преди ДВЕ години се направи и първа копка и край Разлог за голям спортен комплекс със зала,стадион,игрища за тенис,волейбол...паркинги...но само на книга..сигурно средствата са доста малки и НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРАДЕ МНОГО И ЗА ТОВА ПРОЕКТИТЕ СА САМО НА КНИГА...ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ КЪДЕТО ИМА САМО ПЕНСИОНЕРИ СЕ НАПРАВИХА СТАДИОНИ И ЗАЛИ ЗА ПО 4-5 МИЛИОНА ЛЕВА КОИТО В МОМЕНТА НЕ СЕ ИЗПОЛАВАТ И СЕ РУШАТ...АМА ТАМ СЕ ОКРАДОХА БАЯ ЕВРОГЕЙСКИ ПАРИ..МИЛИОНИ.....така,че скоро зала няма дфа има в Разлог...поне в близките 7-8 години Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Волейбол

Нефтохимик на полуфинал за Купата след страхотен обрат срещу Локо (Пд) (видео + снимки) 24 февруари 2021 | 21:28
Супер Цецо Соколов с 22 точки, Динамо на крачка от финал в Европа (снимки) 24 февруари 2021 | 20:28
Мартин Атанасов и Зираатбанк загубиха първия полуфинал за Чалъндж къп (видео + снимки) 24 февруари 2021 | 20:59
Николай Желязков: Показахме страхотен характер и съм много доволен от показаното 24 февруари 2021 | 22:38
Първо в Sportal.bg: Сериозно наказание за Георги Братоев от Дисциплинарната комисия на БФВ 20 февруари 2021 | 14:01
Хебър обяви новия треньор 18 февруари 2021 | 18:15
Владимир Орлов: Показахме борбеност срещу шампиона, но третият гейм бе решаващ 24 февруари 2021 | 22:30
Модена смаза Перуджа в първия 1/4-финал в ШЛ (видео + снимки) 24 февруари 2021 | 18:59
Славия спечели срещу Берое в Стара Загора при жените 24 февруари 2021 | 18:34
Марица стартира мачовете във Варна с бърз успех 24 февруари 2021 | 17:59
Мира Тодорова: Всеки нов сезон те обогатява, носи ново знание и възприятие върху играта 24 февруари 2021 | 16:20
Издигнаха кандидатурите на Боян Йорданов и Филип Виденов за депутати 24 февруари 2021 | 13:03
НСА и БФВолейбол ще си партнират дългосрочно 24 февруари 2021 | 12:53
Драган Иванов: Отборът на Дунав се постара да ни затрудни, хвърли се с всички сили в този мач 24 февруари 2021 | 11:38
Сашо Попов: В третия гейм има за какво да съжаляваме 23 февруари 2021 | 21:20
Мирослав Живков: Не съм много доволен от играта ни, но спечелихме и се класираме напред 23 февруари 2021 | 21:03