Павел Колев за карантината, чакания нов генерален спонсор и намаляването на заплатите в Левски 01 април 2020 | 22:44

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола". Той даде подробности за ситуацията в „синия“ клуб относно как ще протичат тренировките на отбора по време на извънредното положение, как футболистите са се съгласили да си намалят заплатите, търсенето на нов генерален спонсор и други теми.

Удължават извънредното положение в България до 13-и май? "Здрави сме, спазваме карантината. За съжаление на мен ми се налага да излизам от време на време до офиса, но ограничавам социалните контакти до минимум. Ползвам маска и ръкавици. Съобразявам се с всички предписания, така че да помогнем за ограничаването на разпространението на тази епидемия.


"С футболистите поддържаме непрекъснато контакт. Мисля, че засега справят добре в тази ситуация, въпреки че със сигурност и на тях им е доста тежко, защото това са едни млади хора, които са физически активни и са свикнали на големи физически натоварвания. Това ограничение, което им се налага, ги затормозява доста, но пък то друга страна им дава възможност да се видят със семействата си, което не им се случва често в естеството на тяхната професия.

Хората от администрацията също са сравнително добре и с тях поддържаме контакт. С някои от тях се виждаме в конферентни разговори основно през компютъра, но с други се виждаме на живо от време на време. Засега нещата изглеждат значително нормално.

Няма тренировки. Дадена им е индивидуална програма на всеки един от футболистите и повечето от тях минават през фитнеса по график, като не се засичат повече от двама или максимум трима. Днес минах там и мисля, че бяха двама души – Симеон Славчев и Тиам. Те са едни от най-редовните. Славчев вече е по-добре след операцията, възстановяването му върви нормално. Иначе организирани тренировки на терена все още не провеждаме, тъй като това противоречи на предписанията на Националния кризисен щаб. Обмисляме някакъв вариант на групи по четирима, петима да ги събираме на малки тренировки, но това все още не е на дневен ред в момента.
Павел Колев отговори на Жейнов: Не е срамно човек да е на заплата
Тепърва ни предстоят разговори със спортния директор и с треньора. Те трябва да вземат решение и да планират, така че футболистите да не излизат съвсем от форма. Как точно ще стане не мога да коментирам. Моите разговори с футболистите на други тема.

В интерес на истината ние няма как да накараме хората да бъдат активни в тази ситуация. Повече от благодарни сме всички, което направиха привържениците в последните два месеца, но приоритетите в момента са съвсем други. Аз говоря с привърженици на Левски всеки ден по телефона. Някои от тях слагат доста високо в приоритетите си Левски.

Сега в момента любимият футболен клуб е минал доста назад в тази класация, защото хората са налегнати от много по-сериозни проблеми. Опитват се да запазят здравето си, това е най-важното. След това мислят за икономическите последствия от това, което се случва. Доста от тях са в затруднено положение. Така че е нормално да има спад в дарителската кампания. Това е една и от причините ние, като футболен клуб, да търсим алтернативни източници на приходи. Разговаряме с колегите всеки ден на тази тема. Надявам се, че ще намерим някакви решения.

Работим по въпроса с генералния спонсор. Подготвяме една детайлна презентация, която е насочена не само към български, но и към чуждестранни кампании. Имаме вече разговори с една чуждестранна компания, която прояви интерес да ни помогне в тази ситуация. Това ще остане на пауза, докато се изясни кога изобщо бихме могли да се завърнем към нормалния тренировъчен процес и оттам към подновяване на първенството.

Под алтернативни източници на приходи аз имах предвид неща, които ще ги станат ясни и ще ги съобщим тези дни, седмица може би, защото подготвили сме изненади за привържениците и се опитваме по всякакъв начин да стигнем до тях, така че, дори в тази ситуация да бъдат информирани какво се случва с клуба и отбора и да им дадем нещо в замяна на тази безценна помощ, която получихме в последните два месеца, а и преди това.

При нас нещата приключиха още в средата на миналата седмица. Имахме разговори индивидуално с всеки футболист в понеделник и вторник миналата седмица. На тези разговори присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се присъедини и спортния директор Ивайло Петков. Разказахме им каква е ситуацията, какви са перспективите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем съответно. Абсолютно откровено, без да им спестяваме нищо, се получи доста добър диалог с всеки един от тях.

Направихме им предложения да си намалят заплатите с 50% в периода, в който няма тренировъчен процес. Трябва с огромна гордост да заявя, че повечето от футболистите приеха веднага това наше предложение. Не е имало абсолютно никакви проблеми. Специално искам да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците искам да благодаря на Холмар Ейолфсон, на когато му се роди дете и затова го пуснахме, и Хали Тиам, защото това са двамата лидери от чуждестранните футболисти, на които шапка им свалям поради начина, по който реагираха и приеха това предложение.

Всички е факт, остават трима футболисти, от които очакваме отговор дали ще се съгласят или съответно не, защото е тяхно право да откажат.

Без взаимно съгласие това няма как да стане и затова през цялото време са водени разговори в тази посока. Никога не е ставало въпрос за еднолично решение от страна на клуба. То няма и логика по този път да се върви, защото това означава сигурен конфликт. Няма юридически лостове, с които да намалим заплатите на футболистите без тяхното съгласие.

С Тиам разговори водихме през почти цялата втора половина на миналата година. Направихме му първоначално предложение още през август. Той се контузи срещу АЕК, изчакахме неговото възстановяване и продължихме разговорите. Минахме през няколко етапа и аз помолих футболиста да ни даде отговор преди зимната пауза. Имахме среща в офиса и Тиам дойде и абсолютно честно каза, че няма да подписва нов договор. Ние от своя страна го информирахме, че това нищо не променя и, че разчитаме на него и през пролетния дял от шампионата.

Сега, когато говорих с него за заплатите, се убедих за пореден път, че много трудно може да се срещне такъв професионален футболист, като него, който не се интересува от заплащане, въпреки че няма да продължи да играе за този клуб. Готов е даде всички от себе си, дори и без пари. Същото важи и за Холмар", коментира Павел Колев.

Добави коментар Коментари (40)

Plamen (Гост) 40 отговор
02 април 2020 | 14:27

По голям спонсор от държавата няма, два отбора които няма да имат финансови проблеми, именно държавният отбор и Лудогорец Рейтинг: 3 3

Бащицата (Гост) 39 отговор
02 април 2020 | 14:04

Под карантина съм.Не ме чакайте. Рейтинг: 2 1

карнобат (Гост) 38 отговор
02 април 2020 | 13:30

Павел Колев ти ди една мръсна Долна лъжлива муха и в думите ти няма 5% авторитет толкова си изкуствен и фалшив Рейтинг: 4 5

gERENBAHCHE (Гост) 37 отговор
02 април 2020 | 13:15

Тоя явно много обича да позира ,не пропуща и ден,шефа му Софиянски обаче не се е показвал по канал 3 откак шиши би шута на кумеца му Божков и пак завзе идиотите от кв подуяне,освен за изтривалки ,няма за какво да бъдат ползвани лихтенщайнските бастуни Рейтинг: 11 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Коннчо (Гост) 36 отговор
02 април 2020 | 13:09

Оранжеви фекалии с кофите да ядете Рейтинг: 3 2

ДЯДО (Гост) 35 отговор
02 април 2020 | 12:25

ФУТБОЛА Е КАКВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА!!!! ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА, Рейтинг: 7 0

Перник (Гост) 34 отговор
02 април 2020 | 12:23

Йовов в качеството на какъв е в тотото,на финансист,на добър мениджър,на какъв.Те в Своге не го искат за кмет,а кратуната в тотото го назначи. Рейтинг: 10 1

daniela (Гост) 33 отговор
02 април 2020 | 12:22

ген. Мутафчийски играе в СТАНИ БОГАТ https://youtu.be/3gi6WEao5pQ Рейтинг: 0 0

Инж. Гонзич (Гост) 32 отговор
02 април 2020 | 11:33

Трябва да си много заблуден, за да вярваш, че докато Васил Божков е собственик ще дойде някой да налива пари и да си прави "страхотна" реклама.... Рейтинг: 10 2

buf (Гост) 31 отговор
02 април 2020 | 11:13

мууутро гадна Рейтинг: 2 1

ONLINEPARI (Гост) 30 отговор
02 април 2020 | 10:37

СПЕ ЧЕЛЕЕТЕ ДО 699$ НА МЕСЕЦ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕ ГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ВЛАГАШ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА 11 ТОП САЙТА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. -------------------------------------- B G S E C U R E - P T C - S I T E - C O M Рейтинг: 0 2

ей чор ба ри (Гост) 29 отговор
02 април 2020 | 10:26

ще ви ши ба ме Рейтинг: 3 7

... (Гост)
02 април 2020 | 11:23

ей гувяда,все шибате,а все нашибани ходите Рейтинг: 7 5

Коч (Гост)
02 април 2020 | 13:08

Яж ми окосмяване то Рейтинг: 2 0

Пешо (Гост) 28 отговор
02 април 2020 | 10:09

Само оранжеви мърши се изакват по темата ...Защо ли ? Рейтинг: 7 10

Гпведар (Гост) 27 отговор
02 април 2020 | 09:46

Народя изнемогва но Тиквата се грижи за любимото му отборче винаги ще си останете най -мразрния отбор Рейтинг: 11 11

KIKO (Гост) 26 отговор
02 април 2020 | 09:06

Ц И К Л О П Рейтинг: 17 6

Вижоще

Още по темата

Левски

Васил Божков: Акциите на Левски са джиросани на новия им собственик 30 май 2020 | 08:24
Майкъла хвърли в смут футболна България с думите за Сираков – ето кой е "бизнесменът от ЦСКА" 30 май 2020 | 14:16
Левски по стъпките на Реал М и Барселона, ето следващото революционно предложение 31 май 2020 | 10:51
Капитанът на Левски може да пропусне не един, а няколко възлови мача 31 май 2020 | 11:04
За поредна година и въпреки COVID-19: Левскари зарадваха нуждаещи се за Великден (снимки) 24 май 2020 | 20:21
Гаджев: Убеден съм, че Наско Сираков има план за стабилизирането на клуба 26 май 2020 | 09:04
Занев обясни причината за раздялата му с Левски 30 май 2020 | 13:35
От Пирин поканиха треньор от ДЮШ на Левски 30 май 2020 | 11:24
Букмейкър става спонсор на Левски? 30 май 2020 | 04:30
Левски понесе сериозен удар преди мача с Лудогорец 29 май 2020 | 21:26
Райнов: Ако не бяха феновете, сигурно нямаше да играем тази контрола 29 май 2020 | 20:23
Левски загря за шампионите с три гола и куп пропуски (видео) 29 май 2020 | 18:52
Васил Колев за идеята на Цветомир Найденов: Ще се случи и при двата гранда (видео) 29 май 2020 | 17:43
Левски поздрави една от звездата си за РД 29 май 2020 | 16:05
Левски се раздели с брата на Петър Занев 29 май 2020 | 15:59
Майкъла: ЦСКА ще бие Левски на финал, двата клуба имат дългове от по 30 милиона (видео) 29 май 2020 | 15:24

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?