Лудогорец проявява сериозен интерес към нападателя на Макаби (Тел Авив) Чико Офоеду. Интерес към нигериецът не липсва и през това лято ще се заформи битка за подписа му. Освен разградчани, оферта за атакуващият футболист е пристигнала и от гръцкия гранд ПАОК, както и от турската Суперлига.

27-годишният Офоеду има опит в Турция, след като е играл в Самсунспор, Кършияка, Трабзонспор и Ескишехирспор.

През 2018 година нигериецът заиграва в Израел и с екипа на Макаби Тел Авив има 14 гола в 48 мача. Неговият контракт с тима изтича през това лято и може да пристигне в Лудогорец като свободен агент.

Лудогорец има традиция да привлича в състава си футболисти, свързани с Израел в последните години, като най-често сделките ставаха покрай местния агент Дуду Дахан. С негово съдействие в Разград акостираха Мавис Чибота, Дан Битон и Талеб Тауата.

Все пак пречка за привлизане на Офоеду може да се окаже фактът, че не притежава европейски паспорт, а към момента квотата за играчи извън общността е запълнена. В България отбор може да регистрира петима футболисти без паспорти, а в Разград в момента това са Рафаел Форстър, Дан Битон, Мавис Чибота, Стфан Баджи и Талеб Тауата. Поне един от тях трябва да напусне тима, за да се освободи място за нов играч.