$team_item['title']
Падерборн 07 е клуб със сравнително кратка история и без големи успехи. Основан е през 1985 година при сливането на ФК Падерборн и Шльос Нюхаус, като до 1997 година носи името Падерборн-Нюхаус.

Клубът от Северна Райн-Вестфалия стана популярен през 2004 година, когато в среща от турнира за Купата на Германия надигра с 4:2 елитния Хамбургер ШФ. По-късно обаче се оказа, че резултатът е бил манипулиран от главния съфия Роберт Хойцер. Оказа се, че той е бил взел пари от хърватски синдикат, занимаващ се с нелегални залози. С поредица спорни отсъждания реферът помага на Падерборн 07 да поднесе изненадата. По този начин се разрази огромен скандал.
Отборът е свързван и с българина Павел Дочев, който още като футболист се превърна в легенда на клуба. Той записа 208 мача за "07" в рамките на седем години и там приключи кариерата си. След това Дочев стана треньор на тима и изкара три сезона начело на него в рамките на два периода.

През сезон 2013/14 Падерборн 07 завърши на второ място във Втора Бундеслига и за първи път в историята си заслужи правото да играе в елита на германския футбол.
Там обаче тимът се задържа само един сезон, като финишира последен и се завърна във втория ешелон. След това отборът стигна и до Трета лига, но после се стабилизира, за да се изкачи отново до Първа Бундеслига за сезон 2019/20 г.