Поредната операция вади от сметките Тайгър Уудс и тази година

Поредната операция вади от сметките Тайгър Уудс и тази година

Носителят на 14 "мейджър" титли в голфа Тайгър Уудс претърпя поредна операция на гърба си и не изглежда, че ще се завърне в игра в скоро време. От 2015 година досега Тигъра е участвал в само три турнира (за последно в Дубай през февруари, когато се отказа след първия кръг), а за този период се подложи на още четири операции на коляното, като тези на гърба започнаха през март 2014, а през есента на 2015-а имаше още две.

Според изявление на официалния сайт на Уудс "диск в долната част на гърба" провокира болки, стигащи чак до крака му, което е направило необратима лекарската намеса. Първоначалните прогнози, макар и неофициални, са, че Уудс няма да може да участва в нито един турнир през 2017 година.

Това се явява сериозен удар за амбициите на 14-кратния "мейджър" шампион, защото в края на миналата година той изглеждаше готов да се завърне на игрището и дори си позволяваше да говори за нови големи триумфи.

Тъй като възстановителният период е поне 6 месеца, Уудс за втора поредна година ще пропусне всички "мейджър"-и, а и вероятно още ще се свлече в световната ранглиста, където в момента заема 788-о място.

Гледайте голф в българския ефир само по Mtel Sport 2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти