УЕФА обяви Мамаду Сако за невинен

УЕФА обяви Мамаду Сако за невинен

Френският национален състезател Мамаду Сако, който през миналия сезон беше със спрени състезателни права, е дал проба за субстанция, която не е в забранителния списък на УАДА, съобщи УЕФА. Централният защитник на Ливърпул, който в момента е под наем в Кристъл Палас, пропусна края на миналия сезон, в това число финала в Лига Европа срещу Севиля и Европейското първенство във Франция, след като уж се провали на допинг-тест на 17-и март.

Сако е приел препарата Хигенамин, който се използва за изгаряне на мазнини и калории в тялото без разрешение на медицинския щаб на клуба. Той беше наказан със спиране от участие за 30 дни, първоначално по негова молба, предполагайки че веществото е в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (УАДА), влязъл в сила от 1-и януари 2016-а година. Но анализ на Комисията за контрол, етика и дисциплинарни нарушения на УЕФА оцени Сако като невинен. В писмо бяха разкритикувани Лабораториите в Кьолн и Лозана, както и тяхната комуникация с УАДА.

"Напълно разбираемо е и не е нормално играчите да знаят кое е рлазрешено и кое- не е. Но хората, които се занимават с това- лаборатории, лекари, анализатори, контролиращи, те са длъжни да го знаят. Така че е обидно Сако да бъде наказан без вина, се казва в становището на УЕФА.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти